שר הביטחון אביגדור ליברמן, הנחה הערב (ראשון) לפתוח מחר מחדש את מעבר ארז, זאת לאחר שנסגר בעקבות האירועים בגדר הרצועה לפני יותר משבוע. ההחלטה של ליברמן הגיעה לאחר התייעצות עם צה"ל, השב"כ, המל"ל ומתפ"ש.
כזכור, שר הביטחון הורה לסגור את המעבר בעקבות אירועי אלימות ליד הגדר, למעט מקרים הומניטריים. בשעות הצהריים של יום שישי לפני שבוע וחצי נחתו בלוני תבערה באזור יער בארי, כאשר במקביל דווח על שני הרוגים פלסטינים מירי כוחות צה"ל על גבול הרצועה בעימותים עם מפגינים שגם הפעם הגיעו לצידה השני של הגדר.
הביקור של הרמטכ"ל מגיע על רקע הניסיונות להגיע להסדרה בין ישראל לחמאס. השבוע יחדשו המצרים את השיחות עם הפלסטינים: ב־27 בחודש עם בכירי הרשות, ויום לאחר מכן עם בכירי חמאס. במערכת הביטחון סבורים כי הסיכויים להתקדמות בשיחות הללו נמוכים מאוד, משום שלכל אחד מהצדדים אינטרסים שונים בתכלית. במערכת הביטחון מעריכים גם את הסיכוי שהרשות הפלסטינית תחדש את העברת המשכורת לרצועת עזה כנמוך ביותר ונערכים להשלכות של הפיצוץ הצפוי בניסיונות להגיע להבנות.
על אף השקט היחסי בשבועיים האחרונים, במערכת הביטחון סבורים שמדובר בתקופה מאוד לא יציבה בגלל הסכסוך הפנים־פלסטיני שנראה בלתי פתיר, לפחות בשלב הזה.