יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני, תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו לאחר שלא נענה לבקשות של רבני הערים להיפגש עמו בנוגע לשכרם. בדיווח בכאן 11 מהערב (שלישי), הובאה סרטון של גפני נואם בכנס הרבנות הראשית, ובו הוא אומר: "אין דבר כזה. אני צריך לבקש את זה? אני אבקש, אני שומע לרבנים, אבל אני צריך לעשות את זה? הוא צריך לדעת שחייו אינם חיים מבחינה פוליטית, הוא לא יוכל להמשיך ככה בדרך הזו".
לדבריו, "סגרו לא מזמן את נתיבי איילון על מצעד. סגרו אותם גם על תחרות ספורטיבית, ולא רק אותם אלא גם כבישים מרכזיים אחרים ואף אחד לא דיבר מילה. גם כאן לא חייבים להפוך את העולם כדי שיעשו את העבודה בשבת".
לדברי גפני, מחאת החרדים נגד עבודות בשבת זוכה להצלחה: "עיתונאים חרדים אומרים 'מה אתם מוחים? זה לא עוזר'. אבל, יש שינוי דרמטי בנושא של עבודות בשבת. המחאה עוזרת אם היא נעשית בתום לב. המציאות הזו שמדברים עם שרים ועם ראש הממשלה, לא חייבת להיות על רקע פוליטי. זה על רקע ערכי המציאות. רבים מהעבודות לא נעשות בשבת אלא ביום חול".