במכתבם כתבו הפונים: "אנו החתומים מטה, אזרחים אמריקאים שאהוביהם נרצחו על ידי טרוריסטים פלסטינים, מאוכזבים וזועמים על נכונותה של הממשלה האמריקאית לאפשר ליו"ר הרשות הפלסטינית ואש"ף אבו מאזן להיכנס לארצות הברית", עוד הוסיפו הפונים כי "אבו מאזן אחראי אישית על התשלומים החודשיים שמספקת הרשות הפלסטינית למשפחות הטרוריסטים שהרגו את יקירינו".
מיכה לקין אבני, יוזם המכתב, ובנו של פעיל השלום ריצ'ארד לאקין ז"ל שנרצח בפיגוע דקירה בירושלים בשנת 2015 אמר כי "זה יהיה לא אתי, לא מוסרי ולא חוקי לאפשר לאבו מאזן לדרוך על אדמת ארצות הברית. למה טראמפ צריך לאפשר לו לבקר בארה"ב ולהשתמש בעצרת הכללית של האו"ם כפלטפורמה של הסתה לרצח אמריקאי וכדי להשפיל אותו?".
עם זאת, מחלקת המדינה האמריקאית דחתה את הפניה ואמרה כי במסגרת תפקידה של ארה"ב כמארחת האו"ם, אין היא מונעת כניסת מנהיגים לעצרת הכללית. "אני לא יכול להגיב לפרטים הספציפיים, אבל בדרך כלל, כאומה המארחת של האו"ם, אנו מחוייבים לאפשר את כניסתם של בעלי אזרחות זרה שמגיעים לעצרת האו"ם בתפקיד רשמי", אמר דובר המחלקה.