לעומתו, שר החינוך נפתלי בנט בחר להדגיש את הסתייגותו מהצעת טראמפ: "נשיא ארצות הברית הוא ידיד אמיתי של ישראל. עם זאת, חשוב להדגיש שכל עוד הבית היהודי בממשלה לא תקום מדינה פלסטינית שהיא אסון לישראל". לביקורת הבית היהודי הצטרפה גם שרת המשפטים איילת שקד, שהבהירה שמפלגתה לא תקבל גם פתרון של "מדינה מינוס", עליו מדבר ראש הממשלה ואמרה: "הקמת מדינה פלסטינית בשטחי יהודה ושומרון היא פיתרון רע וכל עוד הבית היהודי בממשלה היא גם לא תקום. לא מדינה מינוס ולא מדינה פלוס. הפיתרון צריך להיות אזורי לא על כתפיה של מדינת ישראל בלבד".
חבר הכנסת בצלאל סמוטריץ' מסר למעריב כי "הנשיא טראמפ מסתמן על פי מעשיו עד כה כמי שמבין כמה דברים יסודיים, שלא הבינו קודמיו, בהקשר הישראלי-ערבי במזרח התיכון. לכן יהיה זה מאוד מוזר אם הוא יחזור על טעויות קודמיו וינסה לקדם פתרון שמבוסס על הקמת ישות טרור עוינת שתמשיך לחתור להשמיד את מדינת ישראל".
לדבריו, "על ממשלת ישראל והעומד בראשה ליזום פתרונות חדשים 'מחוץ לקופסה' שלא מבוססים על חלוקת הארץ ועל טיפוח אשליות לאומיות בקרב ערביי ארץ ישראל ולשכנע את הממשל בארה"ב בנכונותן לפני שהוא ינסה להיכנס להרפתקאות שכשלונן ידוע מראש".
ראש הממשלה לשעבר אהוד ברק כתב בטוויטר באנגלית: "תודה לך, הנשיא טראמפ, על תמיכתך בישראל וצידוד בפתרון הריאלי ביותר למען ביטחוננו ועתידנו - פתרון שתי המדינות. לרוב הישראלים יש אותה השקפה".
חבר הכנסת מהליכוד, מיקי זוהר, בחר בדברי ביקורת על שני המנהיגים: "אחרי אין ספור פעולות ואמירות מצויינות של טראמפ, אמירתו היום בעד הקמת מדינה פלסטינית היא אכזבתי הראשונה ממנו. מכל מקום, אין ספק שטראמפ אדם שאנו יכולים לסמוך עליו, לכן עלינו לשכנע אותו ההפך. זהו תפקידו של רה״מ, מוטב שיתחיל לעסוק בכך כדי שחלילה לא יאבד את אמון העם".
"נתניהו ימשיך לטעון שאין פרטנר ברמאללה, אבל אסור להתבלבל - הוא זה שמסרב להציע עתיד טוב יותר לילדים שלנו. הוא זה שמבטיח לנו חיים על החרב. הוא, ולא אבו-מאזן. הוא האחראי לקיפאון של המו"מ, והוא עושה את זה רק כדי לשמור על הקואליציה הימנית-קיצונית שלו. הצהרתו של טראמפ מהיום היא הוכחה נוספת שסרבן השלום הגדול ביותר יושב ברחוב בלפור".