"למרות מה שאמר הלילה טראמפ, כשהוא מדבר על פתרון ששני הצדדים ששני הצדדים יסכימו, זה ברור מאליו שהפלסטינים לא יסכימו למדינה אחת ומדובר רק בפתרון שתי המדינות".
בנוגע לאזהרת הרמטכ"ל מפני הסלמה ביהודה ושומרון, אמר ברק: "אני מסתכל ורואה את הזחיחות והיהירות שהיו כאן לפני 45 שנה במלחמת יום כיפור. נתניהו מתנהג בצורה מופקרת. כשהרמטכ"ל מתריע שיש 80 אחוז סיכוי להתפרצות אלימה ביהודה ושומרון ולא מתייחסים לכך זה אור אדום להתנהלות הממשלה".
"נתניהו לא רתם שום דבר. העם האמריקאי בחר ממשל נוח לישראל. השב"כ וצה"ל מביאים פעם אחר פעם איך להתרכז בהפלת החמאס והחלשת החמאס - ההמלצות האלה אפילו לא נידונות. הממשלה הזו רוצה לרסק את הרשות הפלסטינית".
על פגישת אולמרט-אבו מאזן והטענות כלפי אולמרט מצד הימין, אמר כי "אולמרט עבריין מורשע וישב בכלא, אך זה לא הופך אותו לבוגד. הוא לא יותר בוגד מנתניהו. אני באמת שואל: אם חלילה הוא יישב בכלא אז הלהקה שלו תקרא לו בוגד? בליכוד איבדו את השיפוט של המציאות".
אין לי שום ספק שמפקד חיל האוויר מדווח אמת. כדי לבלום את ההתבססות האיראנית צריך לעשות מעשים אבל ישנה יהירות שמשתקפת בזה. כשמתפארים שפעלו בסוריה 200 פעמים. היהירות הישראלית הביכה את רוסיה לחינם והגבירה את הרצון שלהם להגיב כשיש תקלה. גם הפרסומים על פעילויות המוסד עושות נזק משמעותי - כל זה מגיע מבלפור. צריך להגיע רחוק מהמצלמות לשיח משמעותי כיצד לפגוע בהתבססות האיראנית בסוריה. פוטין הוא לא חבר של ביבי והוא משתמש בו. אני מניח שהחופש של צה"ל בסוריה יהיה יותר מוגבל בזמן הקרוב".