נתניהו ביקש מא-סיסי סיוע בהרגעת המצב בעזה: "אבו מאזן לקח מהם גם את הפירורים"

ראש הממשלה התייחס בניו יורק לעימותים בגדר רצועת עזה ושיבח את החלטת טראמפ לקצץ בתקציב אונר"א: "אין לנו בעיה שייתנו את הכסף, אבל לסוכנויות אחרות"

יוסי מלמן צילום: ללא
מהומות בגבול רצועת עזה
מהומות בגבול רצועת עזה | צילום: רויטרס
2
גלריה

נתניהו שיבח שוב את החלטת נשיא ארצות הברית לקצץ כשלוש מאות ו-60 מיליון דולרים מתקציב אונר"א - סוכנות הסעד לפליטים הפלסטינים. "טראמפ עשה מהלך חשוב", הוא ציין, "אין לנו בעיה שייתנו את הכסף, אבל שיתנו לסוכנויות אחרות. יש סוכנות מיוחדת של האו"ם. לפליטים בכל העולם, שהכסף יעבור דרכה. אונר"א מנפחת את המספרים, ההחלטה לכרסם ברעיון של הנצחיות של אונר"א מאוד חשובה, אני לא מזלזל בה".

נתניהו בניו יורק. צילום: afp
נתניהו בניו יורק. צילום: afp | נתניהו בניו יורק. צילום: afp

כמו כן, החליטה ועידת המדינות התורמות להקצות עד סוף 2018 סיוע חירום של 50 מיליון דולר לעזה להגדלת תפוקת החשמל ושיפור איכות מי השתייה ברצועה. בפעם הראשונה זה זמן רב שנציגי הרשות הפלסטינית לא הביעו התנגדות למהלך. עם זאת, ראש הממשלה היה מסויג עם ההחלטה שבה תמכה ישראל תצא אל הפועל. "ימים יגידו" הוא אמר בתשובה לשאלת מעריב אם אכן הפעם יאשר אבו מאזן את העברת הכסף. עד כה התנגדה הרשות לכל סיוע לעזה בלי שיעבור דרכה ובלי שיהיה הסכם פיוס עם החמאס שיכלול גם את הכפפת הנשק וכוחות הביטחון למרותה.

הגורם המדיני סייג עם זאת את הרושם שיצרו שסבר ראש הממשלה כי במחסן שנחשף היו 300 טונות של ציוד וחומרים רדיו אקטיביים. לדברי הגורם היו במחסן מכולות שיכלו להקיף 300 טונות. אך לא ברור כמה טונות של ציוד וחומרים היו שם.

תגיות:
בנימין נתניהו
/
רצועת עזה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף