ברחבי העולם מקבלים את האביב בדרכים שונות, עם פסטיבלים, מסיבות, מוצרי טיפוח, ביגוד וכמובן משקאות ומאכלים עונתיים. אבל בין כל המדינות הללו, אין מדינה שתתעלה על כושר ההמצאה של יפן. כבכל שנה יפן מתמלאת בעונה זו בפריחת עצי הדובדבן היפהפה, בצבעי ורוד ולבן, ובמקביל מוצפת במוצרים קולינריים תחת המעטה של אותה פריחה מיוחדת. המוצרים מבטיחים את טעם הפריחה הזו ומתחקים אחר צבעיה האופייניים, ואפשר למצוא אותם בכל מאכל ומשקה, כמו בירה, עוגות, חטיפים, וכעת אפילו בפיצה.

פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך טוויטר
פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך טוויטר


כדי לקבל את האביב, משווקת כעת ביפן פיצה מלוחה-מתוקה בשם "פיצת פריחת דובדבן עם צמר גפן מתוק". הפיצה המיוחדת עשויה בצק דק, שלוש שכבות גבינה ומעליה מונח כדור צמר גפן מתוק בוורוד או בלבן, לפי הבחירה, בטעמי וצבעי אותה פריחה מרהיבה.  


פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך אינסטגרם
פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך אינסטגרם


הפיצה הייחודית נמכרת ברשת מבשלות בירה קטנה בשם, Schmatz Beer Dining בשכונת קאנדה, טוקיו. היא מגיעה עם סירופ ג,ינג'ר-דבש אותו שופכים על הצמר גפן המתוק, וכפי שקורה לצמר גפן מתוק שבה במגע עם נוזל, הוא נמס, במקרה זה על הפיצה, מה שאמור להקנות לה טעם מתקתק לצד המליחות האופיינית למאפה.
 

 

#cottoncandypizza #sakuraversion Trust me, it tastes good. #schmatzkanda @schmatzjp

A post shared by Akira Fujimoto (@ak1fj68) on

מדובר בחוויה קולינרית ותרבותית, ומי שמגיע ליפן בעונה זו לא יוכל לברוח מההשפעות של האביב על הקולינריה המקומית. כמובן שמדובר במוצר ייחודי, שילוב של שני עולמות שונים והזויים, אבל בהחלט משהו שכדאי לנסות דווקא בגלל שהוא יוצא דופן.

פיצה צמר גפן מתוק
פיצה צמר גפן מתוק


כמו פריחת הדובדבן עצמה, גם הפיצה היא עונתית ונמכרת לאורך חודש מרץ עד תחילת אפריל. אחריה נאלץ להתמודד עם חזרה לשגרה ולאכול את שני המוצרים לחוד, או פשוט לשים לבד צמר-גפן מתוק על פיצה.

פיצה צמר גפן מתוק
פיצה צמר גפן מתוק



בתאבון!


פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך אינסטגרם
פיצה צמר גפן מתוק. צילום מסך אינסטגרם