לפי שירות היערות וחיות הבר הלאומי של פרו, העכבישים נמצאו בשלוש מזוודות שהיו שייכות לשני אזרחים גרמנים ולאזרח פולני. במהלך הבדיקה הבחינו הפקחים כי חלק מתכולת המזוודות זזה, וכשפתחו את הגרביים התברר כי הם מכילים טרנטולות בגדלים שונים.
על פי הדיווחים המקומיים, בכל אחת מהמזוודות נמצאו בין 15 ל-22 גרביים שבהם הוחזקו העכבישים. חלק מהפרטים השתייכו למינים שעשויים להיות חדשים למדע וטרם תוארו באופן רשמי.
מאות אירו לעכביש אחד
על פי סוארס, טרנטולה אחת עשויה להימכר באירופה בכ-500 אירו. בהתאם להערכה הראשונית של יותר מ-3,000 עכבישים, שווי המשלוח עשוי היה להגיע לכ-1.5 מיליון אירו כאמור.
עם זאת, בדיווח מאוחר יותר בעיתון Infobae נמסר כי המשטרה בפרו עדכנה את מספר בעלי החיים שנתפסו ל-12,796, לאחר ספירה נוספת. מדובר בנתון גבוה משמעותית מהמספר הראשוני שעליו דיווחו הרשויות.
לפי הרשויות בפרו, אחד משלושת החשודים הוא ככל הנראה חוקר טרנטולות מוכר. על פי החשד, העכבישים נועדו להגיע לאספנים, לשימוש במחקר או לשוק חיות המחמד באירופה. שלושת הנוסעים נעצרו בידי היחידה המשטרתית המתמחה בעבירות סביבתיות, והם צפויים לעמוד בפני הליכים פליליים.
הפרשה ממחישה את היקפו של הסחר הבלתי חוקי בחיות בר. לפי הערכות האינטרפול שצוטטו בדיווח של AFP, מדובר בתעשייה עבריינית המגלגלת כ-20 מיליארד דולר בשנה ברחבי העולם. פעילות זו נחשבת לאחד הגורמים המרכזיים לפגיעה במגוון הביולוגי, בין היתר בשל הוצאת בעלי חיים מסביבתם הטבעית לצורכי מסחר.