נשיא איראן: "קרובים להסכם עם המעצמות על תכנית הגרעין"

רוחאני דיבר עם כתבים ואמר כי למרות שיש עדיין חילוקי דעות עם המערב, הפערים הצטמצמו: "הדיונים מתנהלים על פי המסגרת שהצבנו"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
נשיא איראן חסן רוחאני
נשיא איראן חסן רוחאני | צילום: רויטרס

איראן ומעצמות המערב קרובות להסכם על תכנית הגרעין האיראנית, כך צוטט היום (רביעי) הנשיא חסן רוחאני בכלי תקשורת רשמיים בארצו.

"בחלק מהנושיאם שבדיון יש חילוקי דעות, אולם הפערים בינינו הצטמצמו", אמר רוחואני לכתבים והוסיף: "למרבה המזל, הדיונים מתקדמים על פי המסגרת שהצבנו".

דבריו של הנשיא תואמים את הדיווח אתמול בגלי צה"ל, לפיו, לפי גורמים באיחוד האירופי, מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי ומקבילו האיראני מוחמד זריף, דנו בהגדלת מספר הצנטריפוגות שאיראן תורשה להחזיק. בתמורה, איראן תתחייב לעשות ככל יכולתה להבטיח שקט בעיראק, אפגניסטן וסוריה.

הדיפלומטים האירופיים מצוטטים בידי מקורות רשמיים בישראל כאומרים שהאמריקאים ביצעו התקדמות משמעותית בשיחות עם איראן, עד כדי כך שהם מוכנים לאפשר לאיראנים להחזיק ב-6,500 צנטריפוגות פעילות, ולהסיר סנקציות שפגעו קשה בכלכלה האיראנית בשנים האחרונות.

על פי המקורות, האירופיים מסרו כי הם מתנגדים להבנות, והוסיפו כי הם חושדים שוושינגטון פועלת מאחורי גבה של בריסל, וכי קרי לא טורח לעדכן אותם בפרטי השיחות שלו עם זריף.

תגיות:
חסן רוחאני
/
תכנית הגרעין האיראנית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף