במעמקי הג'ונגל בארגנטינה: נחשפה עיר מקלט לבכירי הנאצים

חוקרים איתרו מבנים נטושים שבהם מצבור של מטבעות גרמניים ועל קירותיהם מצוירים סמלים נאציים. האתר נועד כנראה לשמש כמקום מסתור להנהגת הנאצים לאחר המלחמה

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין
מעריב אונליין | צילום: מעריב אונליין

ארכיאולוגים בארגנטינה איתרו מבנים נטושים בג׳ונגל מרוחק בקרבת הגבול עם פרגוואי, שלפי הערכות נועדו לשמש עיר מקלט עבור בכירי המשטר הנאצי לאחר התבוסה במלחמת העולם השנייה. החוקרים מאוניברסיטת בואנוס איירס החליטו לבחון את שלושת המבנים ההרוסים בפארק טאיו קוארה שבקרבת העיר סן איגנסיו שבצפון ארגנטינה בעקבות אגדה מקומית שגרסה כי המקום שימש את מרטין בורמן, מי שהיה עוזרו הקרוב של אדולף היטלר.

"ככל הנראה, באמצע מלחמת העולם השנייה בוצע פרויקט סודי כדי לבנות מקלטים לבכירי הנאצים, כדי שיוכלו להסתתר במקרה של תבוסה במקומות שאין אליהם גישה - במדבר, על הר, על מצוק או באמצע הג'ונגל כמו כאן", אמר ראש צוות הארכיאולוגים דניאל שבלזון לעיתון "קלארין".

לפי ההערכות, כ-5,000 בכירים נאצים הצליחו למצוא מקלט בארגנטינה לאחר המלחמה באישור של הנשיא חואן פרון. הדמות הבולטת ביותר הייתה אדולף אייכמן, מתכנן הפתרון הסופי של השמדת יהודי אירופה, שחי עם משפחתו תחת שם בדוי בבואנוס איירס, עד שנחטף בידי סוכני המוסד ב-1960 והועמד למשפט בירושלים שבסיומו הוצא להורג.

תגיות:
נאצים
/
ארגנטינה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף