יסייעו לשלם משכורות: קטאר הלוותה לפלסטינים 100 מיליון דולר

לפי הודעת הרשות הפלסטינית, ההלוואה תסייע לטפל במשבר הכלכלי שפקד אותם, גם בעקבות אי קבלת כספי המיסים מישראל. טרם התקבלה הודעה רשמית מממשלת קטאר בנושא

לוגו reuters צילום: רויטרס
אבו מאזן
אבו מאזן | צילום: רויטרס

הרשות הפלסטינית הודיעה הערב (רביעי) כי היא קיבלה הלוואה של 100 מיליון דולר מקאטר, כסף שיסייע לה לשלם משוכרות לאזרחים פלסטינים. לפי הרשות, הכספים יקלו על המשבר הכלכלי שפקד אותם, הקשור בהקפאת כספי המיסים של הרשות ע"י ישראל.

יו"ר הרשות הפלסטינית, אבו מאזן, הצהיר כי הוא מוקיר תודה לקטאר על תרומתה. טרם התקבלה תגובה רשמית או אישור להודעה זו ממשלת קטאר.

ההצטרפות הרשמית של הפלסטינים לבית הדין בהאג החלה ב-1 לאפריל השנה, ובה הפלסטינים, כאמור, ביקשו להחל בחקירה על פשעי מלחמה שבוצעו לטענתם בעזה.

לפי אבו מאזן, הניכויים הסתכמו כבשליש מהסכום הכולל שישראל חייבת, ולכן הוא סרב לקבל את הכסף, ואף איים לפנות לבית הדין הפלילי הבינלאומי בנושא.

גורם רשמי במשרדו של ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אישר כי ישראל תנכה את הכסף כדי לכסות את הוצאות החשמל, חשבונות המים ובריאותם של הפלסטינים, והוסיף כי ממשלת ישראל "מוכנה להעביר את יתרת הכסף אל הרשות, בכל רגע נתון".

תגיות:
קטאר
/
אבו מאזן
/
הרשות הפלסטינית
/
מיסים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף