בפעם הראשונה: איראן מסכימה לפיקוח במתקני הגרעין שלה

הלחץ בלוחות הזמנים עושה את שלו? רשת בלומברג מדווחת כי האיראנים מתכוונים לעשות צעד משמעותי על מנת לתת להגיע להסכם עד לתאריך היעד הסופי

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
שיחות הגרעין עם איראן
שיחות הגרעין עם איראן | צילום: רויטרס

בפעם הראשונה מאז תחילת השיחות בינה לבין המעצמות, מסכימה איראן להכיר בזכות לאו"ם לפקח אחר מתקני הגרעין שלה, כך מדווחת היום בערב (חמישי), רשת בלומברג האמריקאית.

על פי הדיווחים, איראן תסכים לכך שהעובדים במתקנים יתושאלו על ידי אנשי האו"ם, וכי תותר הכניסה למתקנים, כולל אלו אשר נחשבים כאתרים פוטנצייאליים צבאיים, תחת החוקים הנוקשים אותם דורשות המעצמות.

עד עתה לא נתנה איראן לחברי הסוכנות לאנרגיה אטומית כניסה למתקנים, אך כעת הם צפויים לקבל כניסה ביד נרחבת והדברים ייכתבו בפרוטוקול נוסף, אשר יישאר חסוי. את הדברים אמר בכיר איראני במשא ומתן, שמו לא נחשף.

"יש עדיין עבודה רבה לפנינו. השרים יוצאים ונכנסים מחדר המשא ומתן בלי הפסקה על מנת להתייעץ. אנחנו רחוקים מלהגיע עם איראן לפריצת דרך בנושא הגרעין, אבל חייבים להישאר אופטימיים", סיכם האמונד. מי שיוקרתו מונחת על הכף בעניין הוא שר החוץ האמריקאי, ג'ון קרי, אשר אמר כי הוא מקווה לשמור את המומנטום של השיחות, בתקווה להגיע להסכם.

תגיות:
תוכנית הגרעין של איראן
/
שיחות הגרעין בלוזאן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף