עמי אילון: "ההסכם עם איראן הוא האופציה הטובה ביותר"

ראש השב"כ לשעבר אמר בראיון לאתר "הדיילי ביסט" כי "כאשר המו"מ החל, איראן היתה במרחק חודש מהשגת מספיק חומר לייצור פצצה. כעת היא במרחק של 12 חודשים". הוא הוסיף כי "קל לשחק בפחד בחברה המלאה פחדים"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
עמי איילון
עמי איילון | צילום: יוסי זמיר פלאש 90

לנוכח הקול האחיד שנשמע בהנהגה הישראלית בהתנגדות הגורפת להסכם שנחתם בין איראן ושש המעצמות, ומסדיר את היכולות הגרעיניות של טהרן. הפתיע היום (שלישי) ראש השב"כ ומפקד חיל הים לשעבר עמי אילון, ואמר כי "ההסכם הזה הוא האופציה הטובה ביותר" .

בראיון לאתר "הדיילי ביסט", הסביר אילון כי "הנושא של ההסכם הוא לא שחור ולבן" אבל הוסיף כי לדעתו, לה שותפים, לדבריו, שרי ביטחון וראשי שב"כ לשעבר, "כשזה מגיע ליכולות הגרעיניות של איראן, ההסכם הזה הוא האופציה הטובה ביותר".

"כאשר המשא ומתן החל, איראן היתה במרחק חודש מהשגת מספיק חומר לייצור פצצה גרעינית. כעת היא במרחק של 12 חודשים", אמר אילון, שהוסיף כי ההבדל הוא משמעותי לכל מי שיש לו רקע מודיעיני". "הישראלים נכשלים בהבחנה בין הפחתה של היכולות הגעיניות של איראן לבין היותה השטן הגדול של המזרח התיכון", הוא הוסיף.

כשנשאל האם לדעתו התגובה של הישראלים להסכם היא יותר אמוציונאלית מאשר שכלית, אמר אילון, במה שיכול להתפרש כביקורת על ההנהגה הישראלית, כי "קל מאוד לשחק ולהשתמש בפחד בחברה המלאה בפחדים".

תגיות:
איראן
/
עמי איילון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף