סוכנות הפליטים של האו"ם: למעלה מ-300 מהגרים חצו את הים התיכון

הנציבות פרסמה כי מדובר במספר גבוה בהשוואה לשנה שעברה שבמהלכה 219 אלף ניסו להגיע לאירופה. מאז ראשית 2015 כ-2,500 נהרגו בניסיון זה

לוגו reuters צילום: רויטרס
ספינת מהגרים סמוך לחופי לוב
ספינת מהגרים סמוך לחופי לוב | צילום: רויטרס
2
גלריה

הולכים וגדלים ממדי תופעת הפליטים מאפריקה המבקשים למצוא חיים טובים יותר באירופה.

סוכנות הפליטים של האו"ם פרסמה היום (שישי) כי למעלה מ-300 אלף מהגרים ופליטים חצו את הים התיכון במטרה להגיע לאירופה במהלך השנה החולפת.

על פי הסוכנות מדובר בעלייה במספר הפליטים והמהגרים שעשו זאת בשנת 2014 כאשר 219 אלף חצו את הים התיכון

עוד הוסיפו מהסוכנות כי 2,500 בני אדם נהרגו בניסיון להגיע לאירופה מהים התיכון, לא כולל 200 בני האדם הנעדרים לאחר שסירתם טבעה אתמול בחופי לוב.זאת לעומת 3,500 בני אדם שנהרגו או נחשבים לנעדרים בים התיכון בשנת 2014.

בתוך כך קנצלרית גרמניה, אנגלה מרקל, אמרה היום כי מנהיגי האיחוד האירופי מוכנים להיפגש אם יהיה צורך בכך, כדי לקיים דיון חירום בעניין משבר הפליטים.

מרקל הוסיפה כי שרי הפנים של האיחוד האירופי פועלים נמרצות כדי למצוא פתרונות לבעיית הפליטים."ישנן הסכמות רבות בין גרמניה לצרפת, שנותנות לי תקווה כי נוכל להגיע לפתרונות", אמרה מרקל.


תגיות:
אפריקה
/
מהגרים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף