תמונות מצילומי הלווין מאשרות - כך דאעש הרסו את בית המקדש בתדמור

סוכנות של האו"ם הפיצה תמונות לפני ואחרי ההשמדה של האתר העתיק בן למעלה מ-2,000. העמודים הסמוכים למקדש הוחרבו. אונסק"ו: "מדובר בפשע מלחמה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
הרס המקדש בתדמור
הרס המקדש בתדמור | צילום: רויטרס

נחשפים מימדי ההרס שגרמו אנשי דאעש בעיר העתיקה תדמור שבסוריה.

תמונות לוויין שפורסמו היום (שלישי) אישרו את את חורבן בית המקדש בל, שנחשב לאחד האתרים העתיקים מהתקופה הרומית בעיר תדמור, כך נמסר מסוכנות של האו"ם, לאחר שאנשי ארגון דאעש השמידו אותו.

תמונות שמציגות את המקדש לפני ואחרי ההרס חושפות את הנזק הגדול שנגרם לאתר המורשת העולמית של אונסק"ו, ארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם.

הסוכנות של האו"ם הדגישה את הפגיעה החמורה: "אנחנו מאשרים את ההריסה של הבניין המרכזי במקדש בל וכן את הפגיעה בעמודים שבסביבתו".

פעילי זכויות האדם בסוריה אמרו ביום ראשון כי אנשי דאעש הרסו חלק מהמקדש העתיק בן למעלה מ-2,000 שנה הנחשב לאחד המונומנטים החשובים של תדמור.

הידיעה הגיעה שבוע לאחר שאנשי המדינה האסלאמית פוצצו אתר קטן יותר בעיר העתיקה. המדינה האסלאמית הכריזה על שליטתה בשטחה בשטחים בסוריה ובעיראק והרסה מונומנטים נוספים שלטענתה מחללים את קודש הדת.

תגיות:
אונסק"ו
/
דאעש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף