זעם בתעשייה בארצות הברית: "אין קשר בין בשר לסרטן"

שעות ספורות לאחר פרסום דוח דרמטי, שלפיו מוצרים מעובדים וצריכת בקר עלולים לגרום לסרטן, תקפו אתמול ארגוני המזון בעולם את הממצאים, טענו כי מדובר במחקר "שמנוגד להיגיון הבסיסי"

תמונה ברירת מחדל - כותב צילום: מעריב אונליין
מזון מהיר
מזון מהיר | צילום: אינגאימג'

קשה לעיכול: בתעשיית הבשר הגיבו אתמול בזעם לקביעתו של ארגון הבריאות העולמי כי אכילת בשר מעובד וכן בשר אדום עלולה לגרום לתחלואה בסרטן, וטענו כי הממצאים "מרחיקי לכת ותיאורטיים בלבד" וכי יש הוכחות שאכילת בשר דווקא מסייעת לבריאות בני האדם.

בתוך כך, גם בישראל התייחסו אתמול לתוצאות הדרמטיות של המחקר. ברשת מקדונלד'ס הישראלית מיהרו לפרסם הודעה לתקשורת, ולפיה "הבשר הנמכר ברשת הוא 100% בשר בקר לא מעובד ורזה (בין 9% עד 11% שומן בלבד), כפי שממליצה האגודה למלחמה בסרטן".

תגיות:
בשר
/
בשרים
/
ארגון הבריאות העולמי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף