מטסי ראווה ושידורי תעמולה בגבול בין קוריאה הצפונית והדרומית

חיל האוויר האמריקאי שלח מפציץ בין יבשתי בגובה נמוך מעל שמי חצי האי לאחר שהצפון הקומוניסטי ביצע ניסוי בפצצת מימן. קים ג'ונג און: "הניסוי נועד להגנה מהאימפריאליזם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מפציץ B-52 של חיל האוויר האמריקאי
מפציץ B-52 של חיל האוויר האמריקאי | צילום: רויטרס
2
גלריה

ארצות הברית שלחה הבוקר (ראשון) מפציץ בין יבשתי מדגם B-52 בטיסה נמוכה מעל שטחה של קוריאה הדרומית, כשהוא מלווה במטוסי קרב של חיל האוויר הדרום קוריאני והאמריקאי.

המפציץ המריא מבסיס חיל האוויר האמריקאי באי גואם ואליו נלוו שני מטוסי קרב, האחד אמריקאי והשני דרום קוריאני.  המפציץ שב לבסיסו בגואם והצבא האמריקאי מסר בהצהרה לכלי התקשורת כי מדובר במטס הזדהות שנועד לחזק את ידיה של קוריאה הדרומית ולהבהיר את מחויבותה של ארצות הברית לבעלות בריתה באזור, המאוימות ע"י קוריאה הצפונית.


"ניסוי פצצת המימן של הרפובליקה הדמוקרטית של קוריאה היא צעד של הגנה עצמית שנועד לספק הגנה מתמשכת ושמירת השלום בחצי האי הקוראני ובאזור כולו מהסכנה של מלחמה גרעינית שתבוצע בידי ארצות הברית ובעלות בריתה האימפריאליסטיות" נאמר בהצהרה.

תגיות:
קוריאה הצפונית
/
קוריאה הדרומית
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף