סקר: סנדרס מחק את היתרון של קלינטון ושני המועמדים בשוויון

הולך להיות חם אצל הדמוקרטים: המועמד היהודי מחק פער גדול שהיה למזכירת המדינה עליו לפי סקר של "רויטרס". עם זאת, קלינטון עדיין מוכרת בהרבה למצביעים

לוגו reuters צילום: רויטרס
הילרי קלינטון וברני סנדרס
הילרי קלינטון וברני סנדרס | צילום: רויטרס

מהסקר של סוכנות הידיעות רויטרס, עולה כי המועמד הדמוקרטי לנשיאות ברני סנדרס מחק יתרון גדול שהיה למזכירת המדינה הילרי קלינטון עליו מתחילת השנה, ושם את השניים במצב של שוויון.

על פי תוצאות הסקר, קלינטון מובילה על סנדרס בשלושה אחוזים, כאשר 48% ממצביעי המפלגה הדמוקרטית הצביעו לה, לעומת 45% לסנדרס. בסקר השתתפו 512 אמריקאים, והוא נערך לאחר הבחירות באיווה. טעות הדגימה המרבית בסקר עומדת על 5%. הדמוקרטים תמכו בקלינטון באחוזים כמעט כפולים מסנדרס בתחילת שנת 2016, אבל בשבועות האחרונים סנדרס כאמור מצמצם בעקביות ובאופן ניכר את הפערים הללו.

עם זאת, עדיין יש פער גדול בהכרה הארצית לה זוכים שני המועמדים. כמעט רבע מהמצביעים הדמוקרטים ושתי חמישיות מהבוחרים העצמאיים אמרו כי הם עדיין אינם מכירים מספיק את סנדרס. קלינטון לעומת זאת, זוכה להכרה כמעט מוחלטת בקרב המצביעים.

תגיות:
ארצות הברית
/
הילרי קלינטון
/
ברני סאנדרס
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף