דיווח: ישראל קיימה מגעים עם איחוד האמירויות בנוגע לתוכנית להדחת אבו מאזן

לפי הדיווחים, נציגים מאיחוד האמירויות, ירדן ומצרים שותפים למהלך להחלפת יו"ר הרשות הפלסטינית. מגבשי המהלך מקווים כי הדבר יוביל בהמשך למו"מ עם ישראל

יוסי מלמן צילום: ללא
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן | צילום: רויטרס
3
גלריה

מחמוד דחלאן היה בעבר מראשי הפת"ח, עמד בראש אחד ממנגנוני הביטחון של הרשות ופעל בעזה עד ההפיכה הצבאית שביצעה חמאס ברצועה בשנת 2007. חבריו להנהגה האשימו אותו בכישלון מניעת ההפיכה, בה נהרגו עשרות מאשי פת"ח בידי אנשי חמאס. על רקע זאת ובשל יריבותו עם אבו מאזן, הוא למעשה הוגלה מפלסטין ועבר להתגורר באיחוד האמירויות, בה היה לאיש עסקים אמיד, שמחזיק גם באזרחות סרבית. במקביל המשיך דחלאן לבנות את בסיס כוחו בפת"ח ולקיים קשרים טובים עם ההנהגה המצרית, הירדנית ובמיוחד עם מוחמד בין זייד, נסיך הכתר של אבו דאבי, אחת הנסיכויות המרכיבות את האיחוד.

מוחמד דחלאן. צילום:רויטרס
מוחמד דחלאן. צילום:רויטרס | מוחמד דחלאן. צילום:רויטרס

לפי המאמר, נציגים של שלוש המדינות מקווים שכאשר יגבשו את המהלך הסופי שיביא להחלפת אבו מאזן, הם יביאו אותו גם לאישורה של ערב הסעודית, בתקווה שהיא תתמוך בו. בדיווח נכתב כי בן זייד הוא הגורם הפעיל ביותר בתכנית וזאת לאחר ששותפיה הגיעו למסקנה כי אבו מאזן לא יסכים להתפטר מרצונו החופשי וכל אמירותיו בעבר כי "יחזיר את מפתחות" הרשות, הן מן השפה ולחוץ.

דחלאן עם אבו מאזן והנייה. צילום ארכיון: רויטרס
דחלאן עם אבו מאזן והנייה. צילום ארכיון: רויטרס | דחלאן עם אבו מאזן והנייה. צילום ארכיון: רויטרס
תגיות:
אבו מאזן
/
ישראל
/
איחוד האמירויות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף