טבח במועדון להט"בי באורלנדו: כ-50 נהרגו, עשרות פצועים

סמוך לשעת 2:00 בלילה נכנס אדם חמוש למועדון ה"פולס", ירה בעשרות בני אדם ולקח בני ערובה. המועדון פרסם בפייסבוק: "צאו מהמועדון והמשיכו לרוץ"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ניידות משטרה מחוץ למועדון הפולס באורלנדו
ניידות משטרה מחוץ למועדון הפולס באורלנדו | צילום: AFP

אירוע ירי קשה במועדון לילה בעיר אורלנדו שבפלורידה. סמוך לשעה 2:00 בלילה (ראשון) נכנס אדם חמוש למועדון לילה של קהילת הלהט"ב - "הפולס" - ופתח בירי לעבר הנוכחים. מהירי נהרגו מספר בני אדם ו-42 נפצעו והועברו לבתי החולים באורלנדו, אחד מהם שוטר שהיה מעורב בחילופי האש.

שלוש שעות לאחר מכן החליט כוחות הביטחון להיכנס למועדון ולהציל את בני הערובה. במהלך חילופי האש נהרג היורה ולדברי מפקד המשטרה המקומית ג'ון מינה, נמצאו עליו רובה סער, אקדח ומתקן כלשהו, מה שתואם את ההשערה שעלתה במהלך האירוע שהוא נושא פצצה. עוד אמרה המשטרה כי היא חוקרת את האירוע כמקרה טרור וכי מדובר באירוע מקומי.

לדברי גורמי הביטחון, עדיין לא ברור האם מדובר ב"זאב בודד", או שמא היו לו משתפי פעולה. ככל הידוע, היורה אינו תושב אזור אורלנדו. הבולשת הפדרלית, ה-FBI, בודק אפשרות כי היורה קשור לטרור אסלאמי רדיקלי.

תגיות:
ארצות הברית
/
תקרית ירי
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף