אחרי התאונה המבצעית: דאעש הפילו מטוס קרב סורי בדיר א-זור

סוכנות הידיעות של ארגון המדינה האסלאמית הודיע שהוא הפיל כלי טיס של צבא סוריה במזרח המדינה. ארגון זכויות האדם במדינה דיווח שהטייס נהרג

לוגו reuters צילום: רויטרס
מטוס צבא סוריה שהופל - ארכיון
מטוס צבא סוריה שהופל - ארכיון | צילום: רויטרס
2
גלריה

ארגון דאעש הודיע היום (ראשון) כי הפיל מטוס של צבא סוריה בעיר דיר א-זור במזרח המדינה. בסוכנות הידיעות עאמק המשויכת לארגון דווח כי "לוחמים של ארגון המדינה האסלאמית הפילו מטוס קרב ששייך למשטר הסורי, באזור דיר א-זור". הסוכנות לפיקוח על זכויות אדם בסוריה, המדווחת על הלחימה במדינה, אישרה את הדיווח והוסיפה כי טייס המיג נהרג כתוצאה מההתרסקות.

תקיפה אווירית של הקואליציה נגד דאעש, סוריה
תקיפה אווירית של הקואליציה נגד דאעש, סוריה

משרד החוץ הרוסי אמר בתגובה להפצצה השגויה כי היא מאיימת את על יישום הפסקת האש בסוריה ודחקה בוושינגטון לערוך חקירה מקיפה בנושא, והגדירה את ההפצצה "בגבול שבין רשלנות פושעת לעזרה מכוונת ללחומי דאעש", כמו כן האשימה רוסיה את ארצות הברית בסרבנות עיקשת, לדבריה, לשתף פעולה בלחימה נגד דאעש, ג'בהת אל נוסרה ו"קבוצות טרור נוספות.

סמנתה פאוור, השגרירה האמריקאית לאו"ם, הגדירה את הבקשה הרוסית לקיים דיון על התקרית בדיר א-זור כ"תעלול יחצ"ני ציני וצבוע", זאת בעקבות שרוסיה הגנה על המשטר הסורי מפני דיונים במועצת הביטחון על הפגזה שיטתית של אזרחים במשך שנים. החל מ-2011, משטר אסד תקף באופן מכוון מטרות אזרחיות באופן שיטתי, אך מול זוועות אלה, רוסיה מעולם לא הביעה זעם, או דרשה חקירות בנושא, היא בוודאי לא דרשה דיוני חירום במועצת הביטחון", פאוור אמרה.

תגיות:
מלחמת האזרחים בסוריה
/
דאעש
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף