דובר ארגון "אל-חאשד א-שאבי", ארגון גג של המיליציות השיעיות, אמר כי מטרות המבצע גם לכבוש את העיירות חאתרא ותל אבתא. הדובר הוסיף כי לאחר שתשוחרר העיר מוסול מידי דאעש, יצטרף ללחימה נגד המורדים לצד משטר בשאר אסד בסוריה. דובר ארגון הגג, אחמד אל-אסדי הדגיש: "אחרי שנפנה את עיראק מכנופיות הטרוריסטים האלה, אנחנו מוכנים לעבור לכל מקום שיש בו איום לביטחון הלאומי העיראקי". עם זה, רוסיה הודיעה כי היא לוקחת על עצמה את האחריות לסיכול מעבר של חמושי דאעש לסוריה.
בינתיים, דובר הקואליציה הבינלאומית הקולונל ג'ון דוראין הודיע כי כוחות הצבא העיראקי החליטו לקחת הפסקת אש למשך יומיים, זאת כדי לבסס את הניצחונות שלהם בשטח. "יעברו יומיים עד שנמשיך להתקדם לעבר מוסול", הדגיש הקצין האמריקאי. במקביל, הודעתו בראיון של ראש ממשלת המחוז הכורדי האוטונומי ניג'רפאן ברזאני, לעיתון הגרמני "בילד" כי המו"מ על עצמאות המחוז יחל בתום המערכה על מוסול, טורפת את הקלפים.
ברזאני, שנחשב לאיש החזק במחוז, ושומר על שיתוף פעולה עם איראן, טורקיה וארצות הברית, אמר כי "בינתיים אנחנו עסוקים במערכה נגד ארגון המדינה". לדבריו, "לאחר שחרור מוסול, נשב עם שותפינו בבגדד כדי לדון בעצמאותנו. המתנו תקופה ארוכה, וחשבנו שאחרי 2003 תהיה תקווה לעיראק חדשה ודמוקרטית, אך עיראק נכשלה".