חשד: דאעש השתמשו בנשק כימי בתדמור; עשרות הרוגים מהם 28 ילדים

מקורות מקומיים שדיווחו כי היו מקרי חנק וכי נראו גופות ללא פצעים נראים לעין. דאעש גולל את האחריות להתקפות האוויריות של רוסיה, אך הם הכחישו

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
לוחם דאעש
לוחם דאעש | צילום: רויטרס

לעומתם סוכנות הידיעות עמאק המקושרת לדאעש, דיווחה כי 20 בני אדם נהרגו וכי כ-200 בני אדם נפגעו עקב בעיות נשימה ש"נבעו כתוצאה מהתקפות אוויריות של נשק כימי שביצעה רוסיה". הצבא הסורי והרוסי הכחישו שימוש בנשק כימי.

"הלחימה במזרח חאלב תסתיים במהירות. (למורדים) אין הרבה זמן. הם עומדים להכנע או למות", אמר הגנרל זאיד אל סאלח, ראש האבטחה הממשלתי בחאלב. המורדים נסוגו מכל המחוזות שבמזרח נהר חאלב היום אחר הצהריים. באזורים שבשליטת הממשלה, חיילים חגגו וירו באוויר.

מחלקת ביטחון הפנים בארה"ב דיווחה כי רוסיה פנתה אליהם בבקשה לדחות את הפסקת האש בחאלב שהייתה מאפשרת לאזרחים לעזוב את העיר. "במקום לקבל את הצעת ארה"ב להפסקת אש מיידית, הרוסים עדכנו אותנו שהפסקת האש תיאלץ להדחות, כלומר המשטר ותומכיו ימשיכו במעשיהם. בהתחשב בהתקפות הקשות אי אפשר להסכים לזה", אמר דובר המחלקה ג'ון קירבי.

תגיות:
סוריה
/
חאלב
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף