מאה שעות של הרס: תחילת כהונתו של הנשיא טראמפ מבזה את אמריקה

בלשון פשוטה, לא דיפלומטית ובסגנון הפה הגדול של נשיא ארה"ב, תחילת כהונתו תיזכר כשעות ארוכות של טלטלה, מבוכה ורמיסת זכויות אדם בהיקף שלא זכור בהיסטוריה הפוליטית של הרפובליקה

שלמה שמיר צילום: ללא
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

לנשיא אמריקאי חדש המתחיל את כהונתו בבית הלבן מובטחים, על פי המסורת,  מאה ימי חסד. בתקופה זו, הנשיא החדש נהנה מחסינות וזכאי לקבל החלטות ולנקוט בצעדים בלי לחשוש מהתקפות מצד אמצעי התקשורת. הנשיא דונלד טראמפ הפך את המחווה הנדיבה הזאת למאה שעות של טלטלה, של מבוכה, של רמיסת זכויות אדם וביזוי ארה"ב של אמריקה, באופן ובהיקף שאינם זכורים בהיסטוריה הפוליטית של הרפובליקה.

במשך 90 הימים הבאים, מספר בלתי ידוע של מהגרים חוקיים אלה לא יוכלו לשוב לארה"ב, יהיו מנותקים ממשפחותיהם, מעסקיהם וממקומות עבודתם. שופט פדרלי בברוקלין הוציא אתמול צו המעכב את ביצוע הצו הנשיאותי. "יש למהגרים טיעון הגיוני", פסק השופט. אך בינתיים, מאות נתקעו בנמלי תעופה גדולים בניו יורק ובשיקגו, ופקידי המכס אינם יודעים מה לעשות וכיצד לנהוג במהגרים החוקיים המבקשים לשוב לבתיהם באמריקה.

במקביל, ארגוני זכויות האדם מתכוננים להגיש תביעות משפטיות נגד הצו הנשיאותי של דונלד טראמפ. כמועמד, טראמפ השמיע במהלך הקמפיין שלו הצהרות והבטחות הזויות שחשפו אותו כגזען ושונא מיעוטים. אך מעטים, אם בכלל, חשבו לרגע שאם ייבחר הוא יממש ויבצע את הצהרות הרהב וההבל שלו. מה שנשיא ארה"ב עשה בשבוע הראשון שלו בבית הלבן, כולל ובמיוחד ההחלטה למנוע כניסתם של פליטים לארה"ב, הוא הרס מעמדה ואופייה של ארה"ב כמדינת חסד שמעניקה ומבטיחה מקלט לנרדפים ולנדכאים. "הצו של טראמפ נגד כניסת פליטים הוא כמעט העתק מושלם של ההנחיות וההוראות שמשרד החוץ האמריקאי ביצע בשנות ה-30 של המאה הקודמת ושמנעו בזמנו כניסתם לאמריקה של אלפי פליטים יהודים שנמלטו מרדיפות הנאצים", אמר מנהיג יהודי בשיחה עמו.

תגיות:
הקהילה היהודית
/
מוסלמים
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף