כזכור, בתחילת החודש במהלך ביקורו בוושינגטון, הזהיר עבדאללה מלך ירדן, כי העברת השגרירות האמריקנית מתל אביב לירושלים עלולה להשפיע על הביטחון ועל היציבות באזור כולו. בשיחות שניהל המלך בוושינגטון עם בכירים בממשל ובקונגרס הוא אמר כי העברת השגרירות לירושלים תגביר את הייאוש והזעם אצל הערבים והמוסלמים ותאפשר לקיצונים להפיץ את רעיונותיהם החשוכים.
"בכירים במערכת הביטחון וקהילת המודיעין הישראלית חוששים שהעברת שגרירות ארה"ב לירושלים תביא להסלמה אלימה", אמר המלך עבדאללה. "מערכת הביטחון הישראלית מודאגת שהעברת השגרירות לירושלים תסייע לארגון הטרור (דאעש) לגייס מתנדבים חדשים לשורותיו".
במקביל להגעת המלך הירדני, הודיע טראמפ, שייוועד השבוע עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כך: "אקבל החלטה לגבי העברת השגרירות האמריקנית לירושלים בעתיד הלא רחוק".