סבסטיאן ריי, ארכאולוג ומנהל התוכנית להצלת יצירות אמנות מעיראק במוזיאון, שמח לשמוע על המציאה וסיפר: "עד כה ראינו תמונות באיכות נמוכה, אך הן מרגשות. אין ספק שהממצאים הללו הם בעלי חשיבות גדולה מאוד", והוסיף כי "השרידים שנמצאו הם ייחודיים ויש להם מאפיינים שלא ראינו באף מקום אחר. הם לא כמו הממצאים האשוריים האחרים שיש אצלנו במוזיאון, ייתכן ואפילו נמצאו במקום שתי חריטות של ה"למאסו", דמויות של שוורים מכונפים, מה שיכול להצביע על כך שהמנהרות גילו ארמון ולא רק מקדש עתיק".
עם זאת, לא רק חדשות משמחות הגיעו משדה הקרב. הכוחות ששחררו את המוזיאון בעיר העתיקה מצאו בעיקר הריסות ואפר של מה שכנראה היו פעם גילויים ארכאולוגיים מדהימים בני אלפי שנים, למרות שחלק מהפריטים שנהרסו היו העתקים לאחר שהפריטים המקוריים הוברחו לבגדד עם תחילת הלחימה.
לוחם בכוח המשטרה העיראקית, עבאס מוחמד, שהיה בין הראשונים להיכנס למוזיאון ההרוס אמר כי "דאעש באו לעיראק והרסו את המורשת שלה, כי אין להם מורשת משלהם", כמו כן הוא ציין שהמראות הקשים לא הפתיעו אותו, זאת לאחר שהארגון פרסם סרטון של לוחמיו בוזזים והורסים את המוצגים עוד ב-2014.
בית המשפט של דאעש היה ידוע בעונשים האכזריים שהטיל, כולל סקילות באבנים, זריקה של אנשים מגגות בניינים וקטיעה של ידיים, עונשים ששיקפו את האידאולוגיה הקיצונית של ארגון הטרור. המוזיאון, מבנה הבנק המרכזי ומבנה בית המשפט נמצאים באותו קומפלקס בניינים בעיר מוסול.