רוג'ר ווטרס נכנע: "רדיוהד סירבו להצעתי לא להופיע בישראל"

הזמר הבריטי סיפר בראיון ל"ניו יורק טיימס" שחברי הלהקה לא הסכימו לבטל את הגעתם לארץ בקיץ, והוסיף: "אין לי דבר נגד יהודים ואני לא מנסה להרוס את מדינתם"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

בראיון התייחס גם היוצר הבריטי לתמיכתו בתנועת החרם על ישראל וסיפר שהתוודע לפועלה כשביקר בארץ: "המטרה של מעורבותי ב-BDS, שהיא תנועת מחאה לא אלימה שהוקמה על ידי החברה האזרחית הפלסטינית, דומה לזו של כל אחד אחר שפעיל בה.  התוודעתי לפועלה של התנועה כשהגעתי להופיע בישראל ב-2006 ושם נפגשתי עם פעילי התנועה ושמעתי מהם על חייהם של הפלסטינים. אני משוכנע שלכל האזרחים שחיים באזור הזה מגיעות זכויות, ביניהן גם הזכות להגדרה עצמית. לכל החברים הפלסטינים והיהודים שלנו מגיעות זכויות שוות".

רדיוהד בהופעה חיה. צילום: Getty
רדיוהד בהופעה חיה. צילום: Getty | רדיוהד בהופעה חיה. צילום: Getty

לדבריו, פעילותו אינה נובעת משנאת יהודים: "אני לא מנסה להרוס את ישראל, אין לי שום דבר נגד יהודים. הם מאשימים אותי בכך שאני אנטישמי משום שזו הדרך היחידה שבה הם יכולים לתקוף את העמדה הזאת, שמיוצגת על ידי ה-BDS אשר מבקשת זכות להגדרה עצמית למען הפליטים שגורשו מבתיהם במלחמות ב-1948 וב-1967. אני מסכים עם העמדה הזו".

תגיות:
רוג'ר ווטרס
/
החרם על ישראל
/
רדיוהד
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף