דיווח: ג'ארד קושנר הציע להקים ערוץ תקשורת חשאי עם רוסיה

על פי הוושינגטון פוסט, חתנו של טראמפ נפגש עם שגריר רוסיה בארה"ב, והציע להשתמש במתקנים רוסיים כדי להימנע ממעקב של הרשויות בארצות הברית

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ג'ארד קושנר ודונלד טראמפ
ג'ארד קושנר ודונלד טראמפ | צילום: רויטרס

פרשת הקשרים של נשיא ארצות הברית ואנשיו עם רוסיה במהלך מסע הבחירות לנשיאות הולכת ומסתעפת, וכעת גם מגיעה קרוב לבית. הוושינגטון פוסט מדווח כי ג'ארד קושנר, חתנו של הנשיא, שוחח עם שגריר רוסיה בארצות הברית, סרגיי קיסליאק, על הקמת ערוץ תקשורת מוצפן בין צוות המעבר של טראמפ לבין הקרמלין, ככל הנראה כדי להסתיר את השיחות ביניהם ממעקב.

על פי התקשרויות רוסיות שיורטו על ידי האמריקאים, קיסליאק סיפר לממונים עליו כי הצעתו של קושנר, הנשוי לבתו של טראמפ, איוונקה, נעשתה בתחילת חודש דצמבר. לדבריו, קושנר הציע להשתמש במתקנים דיפלומטים רוסיים בארצות הברית. עוד דווח, כי בפגישה נכח גם מייקל פלין, לשעבר היועץ לביטחון לאומי של טראמפ, שפוטר בגלל שלא חשף את קשריו עם הרוסים.

קיסליאק, כך עולה, נרתע מהאפשרות לקיים את השיחות במתקנים רוסיים, משום שהדבר היה גורם לסיכונים ביטחוניים עבור מוסקבה, כמו גם לצוותו של טראמפ.

הבית הלבן חשף את דבר הפגישה כבר בחודש מרץ, אבל המעיט בחשיבותה. גורמים המעורים בנושא אומרים שה-FBI סבור כי הפגישה, כמו גם פגישה בין קושנר לבנקאי רוסי, כנושא ראוי לחקירה.

תגיות:
ארצות הברית
/
דונלד טראמפ
/
ג'ראד קושנר
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף