מל"ט בשירות אסד תקף את כוחות הקואליציה נגד דאעש

דובר מטעם הקואליציה בהנהגת ארצות הברית אמר כי מדובר בתקיפה ראשונה מאז כניסת הכוחות ובתגובה הופל כלי הטיס. לדבריו, לא היו נפגעים בתקרית

לוגו reuters צילום: רויטרס
בשאר אסד
בשאר אסד | צילום: רויטרס
2
גלריה

לראשונה מאז כניסת כוחות הקואליציה לסוריה, מל"ט בשירות הנשיא בשאר אסד תקף היום (חמישי) את כוחות הקואליציה בראשות ארצות הברית. על פי הדיווחים הכוחות בהנהגת ארצות הברית תקפו בחזרה את הכוחות המשתייכים לצבא אסד. עוד נמסר כי כלי הרכב שהוביל את המל"ט הותקף על ידי כוחות הקואליציה, שלא ספגה פגיעות.

ארצות הברית הפילה מל"ט השייך לכוחות הנאמנים לאסד, זאת לאחר שתקף את כוחות הקואליציה, כך אמר דובר מטעם צבא ארצות הברית, שציין כי זו הפעם הראשונה שמשטר אסד תוקף את כוחותיה.

דובר הקואליציה, ריאן דילון, אמר כי הכוחות הפועלים נגד ארגון המדינה האסלאמית (דאעש) כי מוקדם יותר ביצעה ארצות הברית תקיפה נוספת נגד משאיות שנשאו נשק.

כלי ממוגן של צבא ארה"ב בסוריה
כלי ממוגן של צבא ארה"ב בסוריה

בשבועות האחרונים פורסמו מספר דיווחים על כוחות סוריים שמתקרבים לאזורים בהם מוצבים כוחות מערביים העוסקים בלחימה בדאעש ומסרבים להתפנות. תקיפה בנסיבות דומות ארעה באזור בחודש שעבר.

תגיות:
בשאר אסד
/
סוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף