הפיגוע אתמול בברצלונה יביא ככל הנראה להגברת רמת האבטחה בבירת קטאלוניה, כמו גם בערים אחרות בספרד וברחבי היבשת כולה.

עוד לפני הפיגוע אתמול, סדרת הפיגועים שביצעו  ארגוני האיסלם הקיצוני בשנים האחרונות ברחבי העולם הובילו לשינוי קיצוני באמצעי האבטחה, בעיקר במקומות ציבוריים הומי אדם וכן בשדות תעופה ובתחבורה הציבורית. מגמת הגברת האבטחה צפויה כעת להימשך ביתר שאת. 
בתחילת החודש  נכנסה לתוקף מערכת אבטחה חדשה בשדות תעופה רבים במדינות האיחוד האירופי, כשגרמה להתארכות התורים בדלפקי הבידוק הבטחוני. שדות התעופה בספרד, צרפת, איטליה, פורטוגל ובלגיה החלו להריץ את פרטי הנוסעים במערכת בידוק חדשה המקושרת למאגרי המידע של האינטרפול ושל האיחוד האירופי, במטרה לבדוק האם התייר שעולה לטיסה מופיע באחת הרשימות ועלול להוות סיכון בטחוני.  

בעקבות התראות על נסיונות של אנשי דאע"ש להחדיר חומרי חבלה למטוסי נוסעים, אסר  הממשל האמריקאי בחודש מרץ  להעלות חשבים ניידים ומכשירי אלקטרוניקה נוספים למטוסים שהמריאו משדות תעופה שונים בעולם לארה"ב. האיסור בוטל בחודש שעבר, לאחר ביקורת קשה על הממשל. גם באוסטרליה הודיעה הממשלה על הגברה משמעותית של הבדיקות הבטחוניות בכל שדות התעופה במדינה. זאת בעקבות  סדרת מעצרים בחודש שעבר לאחר שכוחות הבטחון חשפו תוכנית להפיל מטוס נוסעים אוסטרלי. 
בחודשים האחרונים ניתן לראות התגברות משמעותית בנוכחות של אנשי כוחות הביטחון בכל אתרי התיירות באירופה. הפיגועים במנצ'סטר, בפריז, בבריסל  ובברלין, הביאו את השלטונות המקומיים להציב מאות שוטרים בכל אתרי התיירות ברחבי היבשת, כאשר בכניסה לאתרי תיירות רבים נאלצים המבקרים לעבור בדיקות בטחוניות קפדניות ולהציג תעודות מזהות, בניגוד לעבר.
גם אירועי הספורט הגדולים ביבשת נערכים כעת תחת אבטחה כבדה במיוחד. לקראת גמר ליגת האלופות שנערך ביוני  בקרדיף הציבה ממשלת וויילס לא פחות מ- 6,000 שוטרים ברחובות העיר, בנסיון למנוע פיגוע המוני. גם ארועי ספורט גדולים נוספים, כמו טורניר הטניס בווימבלדון, נערכים תחת אבטחה כבדה במיוחד.     
פיגועי הדריסה באירופה  הביאו גם להצבת מחסומי בטון בכניסה לכיכרות מרכזיות או טיילות, כפי שנעשה בטיילת בניס לאחר הפיגוע ב"יום הבסטיליה" בשנה שעברה, שגבה את חייהם של 86 בני אדם.