הממשלה היפנית מתכננת לפנות את אזרחיה מקוריאה הדרומית במקרה שבו תפרוץ מלחמה בין פיונגיאנג לסיאול. מדובר בצעד לא פשוט לביצוע עבור היפנים, זאת בשל העובדה שקוריאה הדרומית מתגוררים 38 אלף אזרחים יפנים וכ-19,000 תיירים מהמדינה. "אם ארצות הברית תחליט לתקוף את קוריאה הצפונית, ממשלת יפן תחל בפינוי בעצמה של תושביה, ללא קשור לתכנית האמריקאית", אמר הבוקר (שלישי) מקור יפני בכיר. בתוך כך, דווח לרויטרס, על ידי מקור שנותר בעילום שם, כי תצפיות קלטו כי קוריאה הצפונית מעבירה טילים בן יבשתיים לכיוון חופה המערבי.
למעשה, טוקיו מתכוננת לדרכים שונות שבהן תוכל לבצע את הפינוי, כאשר במסגרת זו נלקח בחשבון פינוי דרך הים דרך הנמל הדרום-מזרחי בעיר בוסן, זאת במקרה שבו נמלי התעופה במדינתו של מון ג'ה אין יהיו סגורים.
ההיערכות היפנית מגיעה לאחר שסיאול הודיע כי היא מנהלת מגעים עם ארה"ב ביחס לפריסת נושאות מטוסים אמריקאיות באזור, כמו גם מפציצים אסטרטגיים בחצי האי הקוריאני, זאת בשל סימנים לכך שהמדינה המבודדת בעולם עלולה לשגר טילים נוספים בקרוב לאחר הניסוי הגרעיני שערכה לאחרונה.
כזכור, בראשון בבוקר אישרה קוריאה הצפונית שהיא "ערכה ניסוי גרעיני מוצלח בפצצת מימן" מתקדמת שאותה פיתחה לאחרונה, זאת לאחר שבמדינה הורגשה רעידת אדמה בעוצמה 6.3, כך לפי המכון הגאולוגי האמריקאי.