ארצות הברית השעתה את הטיפול בוויזות לאזרחים טורקים

המהלך בא לאחר מעצר של עובד הקונסוליה באיסטנבול בחשד לריגול לטובת פתהוללה גולן הגולה בארה"ב. "הנציגויות נסגרו עד להערכה מחדש של המחויבות הטורקית לביטחון הנציגות האמריקאית ואנשיה"

לוגו reuters צילום: רויטרס
הקונסוליה האמריקאית באיסטנבול
הקונסוליה האמריקאית באיסטנבול | צילום: צילום מסך: רויטרס

המהלך הטורקי גונה על ידי וושינגטון גחזר בסיס וכפוגע לקשרים בין המדינות. "האירועים האחרונים הכריחו את ממשלת ארצות הברית להעריך מחדש את המחויבות של טורקיה לביטחון הנציגות האמריקאית ואנשיה", נאמר בהצהרה של השגרירות באנקרה.

"על מנת לצמצם את מספר המבקרים בשגרירות והקונסוליות בזמן שההערכה הזאת מתקיימת, השעינו את כל הטיפול בוויזות ללא מהגרים בכל הנציגויות האמריקאיות בטורקיה".

סוכנות הידיעות הממשלתית אנאדולו זיהתה את עבוד הקונסוליה שנעצר כאזרח טורקי ואמרה כי  הוא נעצר בחשד לריגול וניסיונות לפגוע בסדר החוקתי וממשלת טורקיה.

המתיחות בין שתי המדינות נובעת בין היתר, מהתמיכה של ארצות הברית בלוחמים הכורדים בסוריה, הנחשבים על ידי טורקיה לשלוחה של מחתרת ה-PKK, שמבצעת פיגועים במדינה כבר שלושה עשורים. היחסים החמירו לאחר ניסיון ההפיכה, כשהטורקים האשימו את פתהוללה גולן באחריות להפיכה ודרשו מספר רב של פעמים את הסגרתו מארצות הברית, עד כה ללא הועיל.

תגיות:
ארצות הברית
/
טורקיה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף