"בגלל היחס לישראל": ארצות הברית הודיעה על פרישה מאונסק"ו

מחלקת המדינה: ארה"ב תפרוש מארגון התרבות של האו"ם בסוף שנת 2018, אך הצהירה כי תרצה להישאר מעורבת בו. ראש וועד הארגון: "החלטה מצערת והפסד לקהילה הבינלאומית"

לוגו reuters צילום: רויטרס
מטה אונסק"ו
מטה אונסק"ו | צילום: רויטרס
2
גלריה

יו"ר הוועד המנהל של הארגון, אירינה בוקובה הגיבה לפרישת ארה"ב, אמרה כי מדובר בצעד מצער והפסד "למשפחת האומות המאוחדות ולשיתוף הפעולה הבינלאומי.

רקס טילרסון, צילום: רויטרס
רקס טילרסון, צילום: רויטרס | רקס טילרסון, צילום: רויטרס

עוד הוסיף שאמה כי "נקודת המוצא צריכה להיות לשאוף להבנות ולשיתופי פעולה חיוביים עם שכנינו ולא שאיפה לנצח ולכופף אחד את השני. קרדיט עצום מגיע לשורה ארוכה של אנשי משרד החוץ ובראשם המנכל וראש הממשלה שהיה חוד החנית בהבקעת חומת האנטי האוטומטי נגד ישראל באונסק"ו".

יו״ר הקואליציה, ח״כ דוד ביטן, אמר בתגובה לפרישת ארה״ב מאונסק"ו כי הוא מודה לממשל האמריקאי על "ההחלטה האמיצה ועל העמידה האיתנה לצידנו נגד הארגון שכבר מזמן הפך לכלי לתעמולה אנטי-ישראלית ואנטישמית במסווה של ארגון בינלאומי נייטראלי". הוא קרא לממשלה להודיע על פרישה מיידית מהארגון בעקבות ארה״ב.

תגיות:
ארצות הברית
/
אונסק"ו
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף