גרינבלט: "ארה"ב מברכת על העברת האחריות במעברים לרצועת עזה"

שליחו של הנשיא טראמפ למזרח התיכון בירך על העברת השליטה במעברי הגבול מהחמאס לידי הרשות הפלסטינית: "חיוני שתישא באחריות"

יניר קוזין צילום: ללא קרדיט
מעבר ארז
מעבר ארז | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"ארצות הברית תעקוב אחר ההתפתחויות ברצועת עזה תוך שיתוף פעולה הדוק עם הרשות הפלסטינית, ישראל ותורמים בינלאומיים כדי לנסות ולשפר את המצב ההומניטארי בעזה", הוסיף, "כפי שהבהרנו בעבר, על כל ממשלה פלסטינית להתחייב באופן חד-משמעי ומפורש לאי-אלימות, להכיר במדינת ישראל, לקבל הסכמים וחובות קודמים בין הצדדים - כולל פירוק טרוריסטים מנשקם - ולהתחייב לפתרון מוסכם. אם החמאס ימלא תפקיד כלשהו בממשלה הפלסטינית, עליו לקבל את הדרישות הבסיסיות הללו".

ביקורו של קושנר התבצע בנפרד מנסיעתו של שר האוצר, סטיבן מנוצ'ין שהגיע בראש משלחת לריאד על מנת לדון במאבק בטרור. מהבית הלבן נמסר כי המסע היה חלק מהאסטרטגיה ליצור קשרים עם מנהיגים ערבים שיכולים למלא תפקיד בקידום השלום במזרח התיכון. "ג'ארד תמיד דוחף ומנסה לפתור את הסכסוך הישראלי פלסטיני", אמר לאתר 'פוליטיקו' טום בארק, ידיד ותיק של הנשיא טראמפ. "המפתח לפתרון הסכסוך הוא מצרים והמפתח למצרים הן אבו דאבי וסעודיה", הוסיף.

בבית הלבן לא פירטו עם מי נפגש קושנר בסעודיה, אבל ידוע שהוא מטפח קשרים עם נסיך הכתר, מוחמד בן סלמאן, שכמו קושנר נמצא גם הוא בשנות השלושים לחייו. "היועץ הבכיר לנשיא, סגן היועץ לביטחון לאומי לאסטרטגיה, והנציג המיוחד למשא ומתן חזרו לאחרונה מסעודיה", נאמר בהודעה הרשמית של הבית הלבן, "היועץ הבכיר (קושנר) נמצא בקשר מתמיד גם עם גורמים ישראלים, הרשות הפלסטינית, מצרים, איחוד האמירויות הערביות, ירדן וסעודיה".

תגיות:
הרשות הפלסטינית
/
ג'ייסון גרינבלט
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף