חוגג ברחובות הרוסים: אסד ביקר את כוחותיו במזרח ע'וטה

נשיא סוריה ביקר עמדות של צבאו באזור המופצץ וצולם בתוך קהל של לוחמים, חלקם עומדים על טנקים: "בקו האש עם הגיבורים של הצבא הסורי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

נשיא סוריה בשאר אל אסד ביקר היום (ראשון) עמדות של הצבא הסורי במזרח ע'וטה, כך דווח בחשבון הטלגרם שלו. "בקו האש במזרח ע'וטה, הנשיא אסד עם הגיבורים של הצבא הערבי הסורי", נכתב לצד התמונות של הנשיא הסורי בתוך קהל של גברים במדי צבא, חלקם עומדים על טנקים.

אסד צולם על רקע רחובות הרוסים ומספר טנקים של כוחותיו. בתוך כך, הצבא הסורי דרש מהמורדים במזרח ע'וטה לסגת עד השעה 15:00 לסגת מהאזור. כזכור, 31 אזרחים נהרגו ביום שישי בעיר שבפרברי דמשק ומעל מאה נהרגו מתקיפות אוויריות של רוסיה, כך טוענים בארגון הסורי לזכויות אדם. בנוסף, שר החוץ הרוסי סרגי לברוב אישר כי אנשים ממשיכים לעזוב את העיר ע'וטה שבפרברי דמשק.

יציאתם של האזרחים מתאפשרת בעקבות הפסקת האש שהוכרזה בסוף חודש פברואר באזור, על ידי מועצה הביטחון של האו"ם. היא צפויה להימשך 30 יום וכוללת גם פתיחת נתיבים בטוחים להעברת סיוע הומניטרי. הדיון בנושא התנהל לאחר מספר פעמים שבהן הוא נדחה, בשל "אי הסכמה".

אסד עם לוחמיו במזרח ע'וטה. צילום מסך טוויטר
אסד עם לוחמיו במזרח ע'וטה. צילום מסך טוויטר | אסד עם לוחמיו במזרח ע'וטה. צילום מסך טוויטר
תגיות:
בשאר אסד
/
סוריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף