בדרך לישראל: המטוס התמלא עשן, הנוסעים נבהלו והפעילו את מגלשות החירום

שורה של תקלות במטוסים שחכרה ישראייר בבודפשט גרמה הובילה לתקרית חריגה: הרכב שגרר את המטוס עלה באש והעשן חדר לתא הנוסעים. למרות שהטייס ניסה להרגיע, פרצה בהלה ונוסעת אחת נפצעה

משה כהן צילום: מעריב אונליין
מטוס של חברת travel service
מטוס של חברת travel service | צילום: Gforce800, ויקיפדיה

בהלה פרצה הבוקר (שישי) בטיסה שאמורה הייתה להמריא מנמל התעופה בבודפשט לנמל התעופה בן גוריון כאשר רכב שהוביל מטוס אליו היו אמורים לעבור נוסעים ישראלים בשל התקלה במטוס בו הם שהו פלט עשן סמיך והנוסעים שחששו שהעשן בוקע מתוך המטוס הפעילו את מגלשות החירום וקפצו מתוכו. אחת הנוסעות נפצעה בראשה ופונתה לטיפול בביה"ח.

אמנם הקברניט ניסה להסביר שהעשן הוא לא מהמטוס אך במהומה שנוצרה לא שמעו אותו והנוסעים ניסו להימלט מהמטוס ואחת הנוסעות נפצעה במהלך הקפיצה מהמגלשה.

מחברת ישראייר נמסר כי העשן שנכנס למערכת האוורור במטוס נוצר על ידי הרכב ולא במטוס עצמו וגרם ללחץ בקרב הנוסעים. בישראייר אמרו שלמרות שהטייס הסביר שהכל בסדר, בתא הנוסעים לא שמעו אותו והפעילו את המגלשות שלא לצורך.

"עשן שיצא מהרכב הגורר למערכת האוורור של המטוס גרם ללחץ בקרב הנוסעים שהובילה לפתיחת המגלשות", ציינו בישראייר. "בשלב זה אנו דואגים לרווחת הנוסעים ופיזורם לבתי מלון בבודפשט ופועלים במרץ להבאת מטוס חלופי המקרה דווח לרשויות. אנו מאחלים החלמה מהירה לנוסעת שנפגעה". בישראייר מבקשים להבהיר כי שדני המטוסים היו חכורים ולא של החברה עצמה.

תגיות:
ישראייר
/
הונגריה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף