ריבלין במצעד החיים: "איננו מצפים לצדק באירופה המנסה לשכוח"

אלפים השתתפו במצעד המסורתי אותו הוביל נשיא המדינה, שהתייחס לסערת החוק הפולני: "נחרטו בזיכרוננו אלה שראו את הארובות העשנות, ולא נקפו אצבע"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
ראובן ריבלין במצעד החיים
ראובן ריבלין במצעד החיים | צילום: יוסי זליגר, פלאש 90
5
גלריה
ראש השב"כ נדב ארגמן. צילום: משה כהן
ראש השב"כ נדב ארגמן. צילום: משה כהן | ראש השב"כ נדב ארגמן. צילום: משה כהן
 משלחת צה"ל. צילום: משה כהן
משלחת צה"ל. צילום: משה כהן | משלחת צה"ל. צילום: משה כהן

הגעת השגרירים נועדה להגביר את המודעות ולהראות להם באופן ישיר על מה שאירע. הוא הוסיף: "הם רואים ומבינים. מכאן אנחנו נביא אותם לביקור בישראל". לדבריו, "ישנם שגרירים שיודעים המון על השואה וישנם כאלה ששמעו על הזוועות בפעם הראשונה ולכן חשוב מאוד היה להביאם".

דנון אמר שיש לבטל את החוק האוסר על השמעת טענות כלפי פולנים על חלקם בשואה. "החוק הפולני צריך להיעלם מהעולם, אנחנו ביחסים מאוד ידידותיים עם פולין ואני מצפה לנאומו של נשיא פולין שיהיה בו בשורה. היו פולנים שהצילו יהודים, היו פולנים שכלל לא היו מעורבים בשואה, אך גם היו פולנים רבים שפגעו ביהודים".

אברהם גרנט ושחקנים מצ'לסי באושוויץ. צילום: משה כהן
אברהם גרנט ושחקנים מצ'לסי באושוויץ. צילום: משה כהן | אברהם גרנט ושחקנים מצ'לסי באושוויץ. צילום: משה כהן

המשלחת שעוררה התעניינות והתרגשות היתה מיפן, שלראשונה השתתפה במצעד. "מזעזע שמיליון וחצי ילדים נרצחו, ואנחנו מחנכים ומלמדים כדי שכולם ידעו מה קרה", סיפר ראש המשלחת מקוטו זובה. עוד הוא סיפר: "אנחנו בכל שנה נבוא לכאן ונספר את מה שהיה". הוא וחבריו מהמשלחת עמדו מול ביתן ושרו בהתרגשות: "אני מאמין".

המשלחת מיפן. צילום: משה כהן
המשלחת מיפן. צילום: משה כהן | המשלחת מיפן. צילום: משה כהן
תגיות:
אושוויץ
/
יום הזיכרון לשואה ולגבורה
/
מצעד החיים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף