העולם צריך לעמוד מול ההתנהגות הבריונית של ארצות הברית, כך אומר שר החוץ של איראן, מוחמד זריף, במכתב למקביליו. הוא קרא לשאר המדינות החתומות על הסכם הגרעין ושותפות הסחר של איראן "לפצות את איראן" על ההפסדים שלה בעקבות פרישת ארה"ב מההסכם, אם הן רוצות לשמר את ההסכם.
"הסכם הגרעין לא שייך לצדדים שחתמו עליו", אמר זריף במכתב, כדי שמדינה אחת יכולה לדחות אותו בהתאם למדיניות הפנים או חילוקי דעות עם ממשל קודם". הוא הוסיף כי ההסכם היה "תוצאה של שיחות רב צדדיות מחושבות, רגישות ומאוזנות" ואי אפשר לדון בו מחדש כמו שארצות הברית רוצה.
"על הבנקים האירופים לשמור על הסחר עם הרפובליקה האסלאמית", טען חמינאי, והוסיף: "אנחנו לא רוצים להתחיל במאבק על שלוש המדינות האלה (צרפת, בריטניה וגרמניה), אבל אנחנו גם לא סומכים עליהן".
לדבריו, "אירופה צריכה להבטיח את קיום מכירות הנפט האיראני. במקרה שהאמריקאים עלולים לפגוע במכירות הנפט שלנו, על האירופים לפצות על כך ולקנות נפט איראני".