חיסול חשבונות בפיליפינים: ראש עירייה שלחם בעברייני סמים חוסל

ירייה בודדת בחזהו של אנטוניו חלילי, ראש עיריית טנוואן שנודע במדיניותו התוקפנית כלפי עבירות סמים, גרמה למותו. סרטון המתעד את האירוע הועלה לרשת

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

ראש עיריית טנוואן שבפיליפינים, אנטוניו חלילי, חוסל הבוקר (שני) במהלך טקס הנפת הדגל שנערך בהיכל העיר. היורה האלמוני ביצע את הרצח באמצעות ירייה בודדת שפגעה בחזהו של ראש העיר, בזמן שעמד בשורה עם אישים נוספים, כך לפי דיווח שמסר מפקד המשטרה ל-CNN. הירי תועד בסרטון שאף מציג את הפאניקה במקום בשניות שלאחר החיסול.

גרי לאסרמה, עובד הממשלה אשר צילם את הווידאו, מסר כי לא היה ברור מהו מקור הירי. לדבריו, חליל קיבל איומים על חייו בגלל הדחיפה החזקה שלו נגד הפשע. ראש העיר ערך מצעד בושה לתושבים אשר ביצעו עבירות סמים, והיה ידוע במאבקו נגדם.

לאחר החיסול, נשמעו קולות ירי נוספים, הפעם מצד יחידת האבטחה של ראש העיר. "שאלתי את הצוות שלי האם מישהו נוסף נפגע. תודה לאל שאף אחד לא", אמרה סגנית ראש העירייה יוהאנה קורונה וילאמור.

תגיות:
הפיליפינים
/
חיסול
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף