הפסגה צפויה להתחיל בשעה 12 בצהריים בפגישה אישית בין שני המנהיגים בארמון הנשיאות בהלסינקי, ולאחריה יצטרפו אליהם עוזריהם. פוטין וטראמפ צפויים לקיים מסיבת עיתונאים משותפת, ובמהלכה ימסרו הצהרות מסכמות ויענו על ארבע שאלות. טראמפ הגיע כבר אתמול להלסינקי אחרי ביקורו בבריטניה, בעוד שפוטין ינחת רק הבוקר בבירת פינלנד.
מאז כניסתו של הנשיא האמריקאי לבית הלבן לפני שנה וחצי נועדו טראמפ ופוטין פעמיים: האחת בשולי פסגת הג'י־20 בהמבורג ביולי אשתקד, והשנייה בנובמבר, בווייטנאם, בשולי פסגת מנהיגי הארגון לשיתוף פעולה כלכלי - אולם היום זו הפעם הראשונה שבה השניים נועדים לפסגה מלאה.
מהבית הלבן ומהקרמלין נמסר כי הנשיאים צפויים לדון במגוון סוגיות, ובהן ההסדר העתידי בסוריה והנוכחות האיראנית במדינה, המשבר המתמשך באוקראינה והסדרים חדשים הנוגעים לכלי הנשק הגרעיניים של שתי המעצמות. טראמפ ציין כי הוא מתכוון להעלות גם את סוגיית ההתערבות הרוסית בבחירות בארה"ב, וזאת אחרי שבסוף השבוע החולף הוגשו כתבי אישום נגד 12 סוכני מודיעין רוסים.
בראיון ל"דיילי מייל" אמר טראמפ כי פוטין הוא "כנראה אדם אכזר למדי", אך גם הפעם הגן על הצורך להיפגש עמו, כפי שעשה עם קים בסינגפור. "אם אנחנו נצליח להסתדר עם רוסיה, זה דבר טוב. אני עוד לא ממש מכיר אותו, פגשתי אותו רק פעמיים", אמר. "אני חושב שאנחנו יכולים להסתדר טוב מאד. היו שתהו אם אנחנו חברים או אויבים. אני אומר שעדיין מוקדם לדעת, אבל אנחנו מתחרים. אבל עבור ארה"ב, להסתדר עם רוסיה וסין וכל המקומות האחרים, זה דבר טוב מאד".
בהתייחסו לפרשת המעורבות הרוסית בבחירות שב טראמפ והטיל את האחריות על ממשל אובמה, שבתקופתו התרחשו הפריצות למחשבי המפלגה הדמוקרטית. "הדמוקרטים צריכים להתבייש בעצמם שאפשרו את הפריצות. היו להם הגנות גרועות ולכן אפשר היה לפרוץ אליהם", אמר טראמפ לחדשות CBS. הוא טען כי קיבל מידע "מכמה אנשים" שההאקרים פעלו גם נגד הרפובליקנים וכי "היו לנו הגנות טובות יותר", אם כי הוא הודה שייתכן שהמידע אינו נכון.