טורקיה: "לא מתקבל על הדעת שארה"ב תשתמש בשפה מאיימת כלפינו"

המועצה הטורקית לביטחון לאומי, שבראשה עומד הנשיא ארדואן, ביקרה את וושינגטון על "חוסר כבוד", על רקע המתיחות סביב שחרור הכומר האמריקאי

לוגו reuters צילום: רויטרס
הנשיא ארדואן בנאום הניצחון לאחר ניסיון ההפיכה
הנשיא ארדואן בנאום הניצחון לאחר ניסיון ההפיכה | צילום: רויטרס

המועצה לביטחון לאומי של טורקיה ביקרה הערב (שני) את ארצות הברית על שימוש ב"שפה מאיימת" כלפי אנקרה. בהודעה של המועצה, שבראשה עומד הנשיא רג'פ טאיפ ארדואן, נאמר כי השפה בה השתמשה וושינגטון "אינה מכבדת ובלתי מתקבלת על הדעת". בהודעה נאמר גם כי התנאים שהציב הממשל האמריקאי לעסקאות ביטחוניות בין המדינות "מפרים הסכמים בינלאומיים ויפגעו ביחסים האסטרטגיים".

ארצות הברית דורשת את שחרורו של הכומר האמריקאי אנדרו ברנסון, המואשם בטורקיה ב"טרור". הוא הוחזק במשך 21 חודשים בכלא טורקי, לפני שהועבר למעצר בית בשבוע שעבר. על פי דיווח בשבוע שעבר ב"וושינגטון פוסט", ישראל שחררה את סייענית החמאס אברו אוזקאן לבקשת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ, שניסה להביא לשחרורו של ברנסון, בתמורה לשחרורה של האזרחית הטורקית.

תגיות:
ארצות הברית
/
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף