ארדואן: נחרים מוצרי אלקטרוניקה מארה"ב

המשבר בין אנקרה לוושינגטון עולה עוד שלב. הנשיא הטורקי הודיע כי מדינתו תחרים מוצרים אמריקאים. "חשוב לנקוט בעמדה פוליטית נחרצת"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
רג'פ טאיפ ארדואן
רג'פ טאיפ ארדואן | צילום: רויטרס

אתמול פורסם כי הרשויות בטורקיה חוקרות פוסטים של גולשים ברשתות החברתיות שכתבו על היחלשות שווי הלירה הטורקית והמצב השלילי של הכלכלה המקומית. ממשרד הפנים הטורקי נמסר כי 346 חשבונות ברשתות החברתיות שהעלו פוסטים לגבי שער החליפין של הלירה עם הדולר "בצורה פרובוקטיבית", זוהו מאז ה-7 באוגוסט, וכי תינקט פעולה משפטית נגד המשתמשים. ההודעה באה על רקע החלטתו של נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, להכפיל את המס על המתכות המיובאות מטורקיה.

התובע הכללי באיסטנבול אמר כי טורקיה נמצאת תחת "מתקפה כלכלית" והבטיח לנקוט בפעולה משפטית נגד כלי תקשורת ומשתמשים ברשתות החברתיות "שמשרתים מטרה זו". דוברו של נשיא טורקיה, רג'פ טאיפ ארדואן, טען כי הכלכלה חזקה וכי "אף אחד לא צריך להתייחס לספקולציות בחדשות". הוא הוסיף כי משרד האוצר והבנק המרכזי נקטו בצעדים הנחוצים להתמודדות עם המצב.

תגיות:
ארצות הברית
/
טורקיה
/
רג'פ טאיפ ארדואן
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף