לא רק עכברת: שיעור חסר תקדים של נדבקים בחצבת באירופה

למעלה מ-41 אלף בני אדם נדבקו במחלה בחצי הראשון של 2018 - קרוב לפי 2 ממספר הנדבקים בשנה שלפניה: "זו טרגדיה שנגרמת מכך שאנשים בוחרים לא להתחסן"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיסון
חיסון | צילום: רויטרס

מקרי מחלת החצבת באירופה הגיעו לשיעור חסר תקדים, כך נמסר היום (שני) מארגון הבריאות העולמי. למעלה מ-41 אלף בני אדם נדבקו במחלה בששת החודשים הראשונים של 2018 - קרוב לפי 2 ממספר הנדבקים בשנה שלפניה - ו-37 חולים מתו כתוצאה ממנה. ב-2017, היו קרוב ל-24 אלף מקרים של חצבת וב-2016 היו 5,273 בלבד. מומחים מאשימים את העלייה בהידבקויות בירידה במספר האנשים שמתחסנים.

"ההתפרצות הנוכחית מאיימת על חייהם של ילדים ומבוגרים, ומעמידה בסיכון את ההתקדמות שנעשתה עד כה", אמר לרשת CNN ד"ר מארק מוסקאט, מנהל תוכנית החיסונים של ארגון הבריאות העולמי באירופה. "זו טרגדיה נמנעת ובלתי נחוצה שמתרחשת כאשר יש לנו חיסונים בטוחים ויעילים שיכולים למנוע את המחלה".

תגיות:
חיסונים
/
מחלות
/
אירופה
/
חצבת
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף