אל־אטרש מוכרת לציבור הסורי בעיקר מהמסך. היא התחילה את דרכה ב־2008 ככתבת בעיתון "אל־ראיה", ועברה להגיש בערוצים "אל־מר אל־ערבייה", "אורביט" ו"אסיא". לאורך השנים ערכה והגישה תוכניות תרבות, אמנות ואקטואליה בערוצים סוריים וערביים, ביימה דרמה, סרטים תיעודיים והצגות, ולמדה בימוי וביקורת תיאטרון במכון הגבוה לאמנויות התיאטרון בדמשק.
אבל אל־אטרש איננה רק פנים מוכרות מהטלוויזיה. בשנים האחרונות היא פועלת גם בזירה הציבורית. היא חברה במועצה המייעצת של נשים סוריות שפועלת בחסות האו"ם, ומנהלת את משרד הדרוזים בעיראק ובכורדיסטן מטעם השייח'ות העליונה של העדה הדרוזית בסוריה. בדצמבר 2025 הייתה אחת מנציגי א־סווידא בישיבת שימוע שקיימה משלחת מועצת הביטחון בדמשק על האירועים בחוף הסורי ובמחוז הדרוזי.
על הרקע הזה קשה לראות את המינוי רק כצעד תדמיתי. תפקיד של יועצת לענייני שלום, שניתן לבת אחת המשפחות הבולטות בא־סווידא, שכבר פעלה כנציגה של החברה האזרחית במחוז מול גורמים בינלאומיים, מצביע ככל הנראה על ניסיון של ממשל המעבר בדמשק לפתוח ערוץ נוסף מול העדה הדרוזית.
אירועי הטבח בדרוזים והיחסים עם המשטר
נכון לרגעים אלו, היחסים בין הבירה לבין המחוז הדרוזי עדיין מתוחים. עכשיו נשאר לראות אם התפקיד יקבל סמכויות ממשיות, או שיישאר בעיקר מחווה סמלית.