טראמפ פנה מיד לאחר מכן לסוגיית הסכסוך הישראלי-פלסטיני. "דיברתי עם הישראלים המבריקים והקשוחים ביותר, ואין אפילו אחד מביניהם שלא רוצה שלום. כולם יודעים שאני בצד של ישראל, הצגתי את עצמי כניטרלי עבור הצד השני, כדי שיהיה לי קל יותר להגיע להסכם, במשא ומתן שאני אנהל. אני חושב שזהו כנראה המשא ומתן הקשה ביותר בכל הזמנים, אבל אולי נוכל להשיג הסכם".
סנטור מדינת פלורידה מרקו רוביו תקף את טראמפ על טענותיו ואמר כי מה שהוא מציג היא מדיניות "אנטי-ישראלית". "הפלסטינים אינם רוצים הסכם שלום, הם רוצים את ישראל מושמדת", אמר רוביו. קרוז הצטרף לרוביו וטען כי עמדת טראמפ מהווה "רלטביזם-מוסרי".
העימות נערך לקראת ההצבעות הקרובות בחמש מדינות ביום שלישי הקרוב. ההצבעות הקרובות יכללו גם את פלורידה ואוהיו, שהן המדינות הראשונות בהן הצירים שגורפים המועמדים מתקבלים בשיטה של "המנצח לוקח הכל" ולא בצורה יחסית, לכן הן בעלות חשיבות גדולה במיוחד.
עד עתה, 25 מדינות הצביעו במירוץ הרפובליקני. לטראמפ יש יתרון בכמות הצירים. הוא מחזיק ב-458 צירים, אחריו קרוז עם 359, רוביו עם 151 וג'ון קייסיק עם 54. על מנת לקבל את הנציגות הרפובליקנית במירוץ לנשיאות יש להגיע ל-1237 צירים.