דיווח: 99% שגורמי ביון זרים הצליחו לשים יד על המידע בשרת של קלינטון

מפרסום ברשת "פוקס ניוז" עולה כי ה-FBI סבור שחמש מדינות זרות הצליחו לשים ידם על מידע מסווג בעקבות הפרשה. ראש ועדת הביטחון של הקונגרס: "זו בגידה"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
דונלד טראמפ
דונלד טראמפ | צילום: רויטרס

רשת "פוקס ניוז" פירסמה הערב (חמישי) כי ישנם 99% שגורמי ביון זרים הצליחו לשים יד על המידע שהיה בשרת של קלינטון. ה-FBI סבור כי חמש מדינות זרות הצליחו לשים ידם על מידע מסווג בעקבות פרשת האי מיילים. החשיפה הזו הובילה את ראש ועדת הביטחון של הקונגרס, מייקל מקול, להגדיר את התנהלות הילרי בפרשה כבגידה: "היא חשפה מידע לאויבים שלנו, בעיני זו בגידה". מקול, רפובליקני מטעם טקסס, טען כי ראש ה-FBI ג'יימס קומי אמר כי ארגוני ביון זרים כנראה הצליחו לשים ידם על המידע הרגיש.

המועמד הרפובליקני לנשיאות, דונלד טראמפ עצמו התבטא בנושא ואמר כי "אסור לתת לה לרוץ בהתחשב בפרשות האלו. הם מגינים עליה. אתם חושבים שהצדק ייעשה? מי יודע. זה מאוד לא פייר ל-FBI הם עושים את העבודה שלהם והדמוקרטים תוקפים אותם". בנוסף לפרשיות של קלינטון, טראמפ התייחס גם למעורבות הגבוהה של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה במערכת הבחירות כאשר מוקדם יותר, בציוץ שפירסם בטוויטר, הוא  מתח ביקורת על אובמה ושאל: "למה הוא מתעסק בקמפיין של קלינטון במקום ליצור מקומות עבודה ולבצע תיקונים ב'אובמהקייר'? תחזור לעבוד בשביל האמריקאים!". הדברים נאמרו על רקע ההכרזה החדשה מטעם קמפיין קלינטון כי בני הזוג אובמה יצטרפו למועמדת הדמוקרטית ולמשפחתה בעצרת בפילדלפיה שתתקיים ביום שני.

"עשיתי מאמץ להבהיר שאני לא מתערב בתהליכים כאלה", אמר הנשיא. "אני חושב שיש נורמה שכאשר יש חקירות, אנחנו לא עובדים על בסיס רמיזות והדלפות, אלא על פי מידע". אובמה הזכיר שכשהפרשה נחקרה בפעם הקודמת, המסקנה הייתה שהיא עשתה טעויות אבל לא היה שם שום דבר פלילי.

תגיות:
ברק אובמה
/
דונלד טראמפ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף