שופטי בית המשפט העליון נועם הנדל, אורי שהם ויוסף אלרון דחו הבוקר (שני) את עתירת בני משפחתו של הקצין הדר גולדין, שגופתו מוחזקת בעזה, להורות למדינה שלא להשיב את גופותיהם של שלושה מחבלים לידי הפלסטינים. בהחלטה רשמו שלושת שופטי בית המשפט העליון כי "ההחלטה להשיב את הגופות האמורות תואמת את החלטת הקבינט, על אמות המידה שנקבעו בה, וכי אין מקום להתערב בה".



עם זאת, בנוגע לבקשת המדינה לפטור אותה מעתירות דומות בעתיד, נאמר בהחלטת בית המשפט כי תשובה בעניין זה תינתן במועד מאוחר יותר. בעתירה עצמה טענו בני משפחת גולדין כי בהיחשב בכך שהמידע חסוי, אין להם יכולת לבקר את החלטת המדינה וביקשה מבית המשפט לבחון את החומר החסוי, גם אם במעמד צד אחד. אתמול הגישה הממשלה לבית המשפט חומר חסוי בנוגע לשלושת המחבלים, שניים מהם נורו למוות במהלך ניסיונות פיגוע והשלישי במהלך נוהל מעצר חשוד, והחליט כי אין מקום להתערב בהחלטה.



כזכור, במסגרת המחאה נגד מדיניות הממשלה בנוגע להשבת גופות החיילים סגן גולדין וסמ"ר אורון שאול, יחד עם האזרחים המוחזקים בעזה, אברה מנגיסטו וג'ומעה אבו ענימה, השיבו אתמול 30 לוחמים את אות המבצע אותו קיבלו בסיום מבצע "צוק איתן", בו נפלו גולדין ושאול. סמ״ר אור כהן מיוזמי המכתב, שהתגייס עם הדר גולדין ושירת איתו בפלס״ר גבעתי, אמר "היום, לפני ארבע שנים נפתח מבצע 'צוק איתן'. מעבר להיותו מערכה צבאית, 'צוק איתן' הוא מערכה מוסרית שבבסיסה המשפט: 'להיות עם חופשי בארצנו' – צה״ל יצא למבצע תוך נכונות של כל חייל לסכן את חייו כדי להגן על אזרחי ישראל ולדאוג לכך שנחיה כעם חופשי. גם היום בפינו קיימת אותה אמירה ערכית: ברצוננו להיות עם חופשי בארצנו  ולחיות עם ערכים כמו ערבות הדדית, רעות, אמת וחתירה לשלום כמצפן ערכי".

"אבל, ארבע שנים לאחר פתיחת מבצע 'צוק איתן' ואיננו יכולים לשקוט כל עוד ערכי הבסיס של החברה שלנו מופרים. אנחנו כאן כדי להזכיר לראש הממשלה ולשרי הקבינט המדיני-ביטחוני שמבצע 'צוק איתן' לא תם עד שישובו סגן הדר גולדין וסמ"ר אורון שאול, שלחמו בשליחותם במבצע 'צוק איתן'".
״אנחנו, חיילים בעבר ומילואימניקים בהווה, התגייסנו בידיעה שקיים הסכם לא-כתוב בין המדינה לחייליה לפיו אנחנו מגנים על גבולות המדינה ועל אזרחיה ואילו המדינה דואגת להשיבנו לאחר המערכה, כשאנו חיים או לא חיים. ההסכם הבלתי-כתוב בין החיילים ובני-משפחותיהם לבין המדינה נמצא כעת, ארבע שנים לאחר פתיחת מבצע צוק איתן, במבחן. ״על כן, אנחנו פונים לראש הממשלה: ׳אדוני ראש הממשלה, אנחנו מפקידים בידיך את אותות מבצע צוק איתן עד אשר ישובו אחינו לנשק הביתה. רק כאשר ישובו נוכל לסיים את המערכה׳".