אומנם הצבע הסגול הוא לא תמיד הצבע הנכון באופנה, אבל כשזה מגיע לבריאות שלנו - אין ספק שלא נס ליחו. המאזינה שאלה את ד"ר מאיה רוזמן בתוכניתה ב-103FM האם זה נכון שירקות ופירות סגולים הם מדחיקי זקנה ומחלות. "שאלה נהדרת", ענתה הד"ר. "כרוב סגול, ענבים סגולים, סלק. חצילים קצת פחות, כי זה בקליפה ובדרך כלל לא אוכלים את הקליפה ברוב המאכלים. הפיגמנט הסגול נקרא אנטוציאנין והוא נוגד חמצון מאוד חזק. היו עליו הרבה מאוד מחקרים שהוא באמת מעכב תהליכי הזדקנות ונלחם".

"מה, הוא מחדש תאים חדשים?"

כן.
"באמת?"

נוגדי חמצון בעיקרון יכולים לעשות כאלה דברים ולהילחם במחלות, לעזור לחידוש תאים, לפעול נגד חומרים מזיקים שנכנסים אלינו לגוף במאכלים מטוגנים או בכימיקלים כמו חומרים משמרים וכאלה. אז כל נוגדי החמצון עוזרים ואנטו-ציאנין במיוחד בכמות יותר חזקה".
"מה הכמות שצריך לאכול כדי להדחיק?"

הכול במינון הנכון, אם את אוכלת כמה כפות של סלט כרוב ליום אומנה של אשכול ענבים סגולים או סלט סלק פעם ביום זה יכול להיות נפלא.
"אני רוצה מתכון של בלינצ'ס".

לשבוע הבא אני אכין.
"יש לי מכשיר ששמים את הבלילה".

בסדר גמור אני רושמת לי, באיזה מילוי?
"מה את אומרת?"

פשוט אני לא כזה אוכלת על מוצרי חלב אבל אחשוב, אולי פטריות.
"אפשר גם תפוחי אדמה עם בצל".

בעיקרון, אני עושה על מחבת רגיל אצלי בבית וקצת מורחת טיפונת עם חמאה וזה מספיק. אני לא צריכה את המכשיר המיוחד
"הוא לא כל כך טוב?"

הוא מצוין אבל תופס מקום, כל הזמן קניתי מכשירים ולא השתמשתי בסוף.
"אם יש לי כמות זה עושה כמות של 20-10".

קטנים?
"כן עגולים כאלה".

נועד לפנקייק, לא לבלינצ'ס, לא?
"לא יודעת, שמים בחשמל וזה מתחמם".

את מורחת על זה משהו?
"לא, אני שמה בתוך הצלחת, הופכת את המכשיר וזה מוציא את זה אחד אחד, משהו גרמני"

בדרך כלל כשקונים מכשיר זה מגיע ביחד עם מתכונים.
"נכון אבל המתכונים בגרמנית. חיפשתי אנשים שקוראים גרמנית ולא מצאתי".

תשלחי לי גם את זה ואני יכולה לתרגם.