מה ההבדל בין דלעת לדלורית והאם השנייה באמת יותר בריאה? ד"ר מאיה רוזמן ניפצה בתוכניתה ב-103FM עוד מיתוס. 

למרות שהמילה דלורית נשמעת כמו קיצור של "דל קלורית", בדלורית יש כמעט פי 2 קלוריות מאשר בדלעת - בדלורית 45 קלוריות במאה גרם, ובדלעת 26. הסיבה לכך היא שבדלורית יש גם כפול סוכר מאשר בדלעת, 2% לעומת 1%, וגם – אחוז מים יותר נמוך, 86% לעומת 92% בדלעת, מה שגורם לכך שיהיו בה גם כפול פחמימות – 11% בדלורית לעומת 6% בדלעת.

בדלורית יש יותר סיבים תזונתיים ויותר מגנזיום, אבל בדלעת יש יותר ויטמין A. דלורית שלמה מכילה כ-320 קלוריות, ולכן אם אוכלים כמות גדולה (כמו למשל חצי דלורית), צריך לספור אותה במקום מנת הפחמימה בתפריטי דיאטה.

כמדי שבוע, ד"ר רוזמן המליצה על מתכון דיאטטי וקל להכנה, והפעם: רעיון נהדר לדלורית בתנור.

  1. חותכים דלורית על קליפתה לאורך ל-8 עד 10 פרוסות ומסדרים על תבנית מתאימה.
  2. מערבבים בקערית כף שמן זית, כף רוטב צ'ילי מתוק, כפית סילאן, ותבלינים: שום גבישי, פפריקה, מעט כמון.
  3. מורחים את התערובת על פרוסות הדלורית, מפזרים מלח גס ומעט רוזמרין\טימין ואופים כ-40 דקות.

בדלורית שלמה כ-320 קלוריות. 3 פרוסות גדולות כאלו במקום מנת פחמימה בכל ארוחת דיאטה.