אחת הדרכים המהנות לעבור את החורף הקר (כשהוא כבר מגיע) היא בעזרת ספל שוקו חם. ד"ר מאיה רוזמן התייחסה בתוכניתה ב-103FM לשאלת מאזינה לגבי כמות הקלוריות במשקה והסבירה מה הבעיה איתו. 

"יש לי שאלה - באבקת קקאו ובשוקולית, כמעט אותו מספר קלוריות אבל הקקאו ללא סוכר".

אבל לקקאו אחוז שומן שיש לו כמות קלוריות שדומה למה שיש בסוכר, כשאת לוקחת חצי סוכר וחצי קקאו עדיין נשארה אותה כמות קלוריות. בשוקולית שלך יש סוכר במקום הראשון ואח"כ אבקת קקאו אז מדובר באותן קלוריות כמו בקקאו. למשל, אם אני לוקחת חמוציות או משמשים יבשים בלי סוכר או עם סוכר יהיה לזה אותה כמות קלוריות כי בפירות יבשים יש בסיבות 150 קלוריות למאה גרם וכך גם עם סוכר, אם מכניסים שני דברים שיש להם את אותן הקלוריות זה לא משנה את הערך ל-100 גרם. 
"אני מערבבת שוקולית עם קקאו, מים רותחים וחלב"

אם הייתה בעיית משקל היה אפשר להשתמש בסוכרלוז.
"לא מתאים לי, לא אהבתי".

כמה כאלה את שותה ביום?
"אחד בערב כשקר".

אז בכלל לא נורא. אין לך סוכרת?
"גבולי".

אז בערב משהו עם סוכר פחות טוב
"כן, נכון אבל מדי פעם".